FCSB e în picaj liber. Ce măsuri ar trebui luate pentru ca echipa să-și revină?

Author: Oana Picerea

FCSB este una dintre echipele cu cele mai valoroase loturi din România. Acest lucru nu poate fi contestat. Cu toate acestea, echipa pregătită de Mihai Pintilii pare să fie foarte departe de a fi implicată în lupta pentru titlu în acest sezon. Mai mult decât atât, o luptă la titlu pare departe de echipa bucureșteană și în următoarele sezoane. Aceste lucruri nu sunt întâmplătoare. Situația de la club este una extrem de îngrijorătoare pentru suporteri.

Cu toate acestea, FCSB poate să iasă din această situațje neplăcută dacă ar lua măsurile necesare pentru a readuce clubul pe culmile gloriei de altădată. Cei care pun la pariuri pe Liga 1 trebuie să fie conștienți de semnele care ar putea arăta că FCSB este în revenire de formă și va începe să câștige constant meciuri. 

La ce ar trebui să fie atenți?

1. Mihai Pintilii are putere de decizie

Este adevărat că Mihai Pintilii nu este unul dintre numele la care te gândești când faci o listă de antrenori mari români. El nu are deocamdată experiența necesară pentru a ajunge la acest nivel, însă fostul fotbalist al FCSB are potențialul de a deveni un antrenor cu adevărat valoros. Însă pentru ca acest lucru să se îndeplinească este nevoie ca el să fie independent și ca deciziile sale nu fie dictate de patronul Gigi Becali, cel care controlează de fapt echipa în toate departamentele. Este nevoie de o schimbare de atitudine a patronului care să permită antrenorului să aibă autonomie de decizie. Asta i-ar oferi și mai multă autoritate în fața fotbaliștilor și asta ar aduce cel mai probabil rezultate mai bune per total. Însă pare puțin probabil ca acest lucru să se întâmple în prezent având în vedere ambițiile patronului.

2. Gigi Becali nu mai vinde jucători

Poate cel mai îngrijorător aspect la situația actuală de la FCSB este faptul că patronul Gigi Becali este mai preocupat de profiturile sale decât de performanțele echipei. Asta nu este o speculație, ci vine ca informație direct din spusele sale. Becali a spus foarte clar că tot ceea ce îl interesează este să scoată bani din club. Asta se traduce prin cei mai buni jucători vânduți constant. În condițiile astea, este foarte greu să faci vreun fel de performanță. Nu ai cum să ai rezultate când toți jucătorii se schimbă constant și cei mai buni pleacă la alte cluburi. Tocmai de aceea, FCSB pare destinată în prezent să rămână departe de lupta la titlu în condițiile în care jucătorii se vor rula cu un asemenea ritm.

Astfel, FCSB rămâne un club cu un palmares impresionant, dar asta nu va fi suficient pentru a aduce titlul pentru echipă acum. Este nevoie de schimbări structurale la club pentru ca performanțele să vină. Din păcate pentru fanii echipei bucureștene, asta pare puțin probabil acum. În fotbal este posibil orice, dar ca să ajungi în poziția de a face performanță, trebuie să iei măsurile necesare pentru asta.

sursa foto: unsplash.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.