FCSB și-a aflat adversara din Champions League! „Roș-albaștrii” sunt favoriți cu un lot de 35 de ori mai scump

Autor: Andrei Costanda

FCSB a câștigat campionatul în România după o pauză de 9 ani.

Sursa: Instagram / Superliga României

FCSB va întâlni AC Virtus Acquaviva din San Marino în primul tur preliminar al UEFA Champions League, oferindu-le roș-albaștrilor o șansă favorabilă pentru a avansa în competiție.

FCSB, campioana României, și-a aflat adversara pentru primul tur preliminar al UEFA Champions League în urma tragerii la sorți de marți. Echipa din București va întâlni AC Virtus Acquaviva, campioana din San Marino, într-un duel ce pare să fie favorabil pentru roș-albaștri.

Oportunitate unică pentru FCSB

AC Virtus Acquaviva este noua campioană a San Marino, reușind să câștige primul titlu din istoria sa la finalul sezonului trecut.

Echipa a terminat pe prima poziție în clasament cu 79 de puncte, depășind cu două puncte echipa de pe locul doi, La Fiorita. Din 30 de meciuri disputate, AC Virtus a obținut 26 de victorii, a pierdut trei meciuri și a înregistrat o remiză, un parcurs remarcabil pentru echipa sanmarineză.

Pe lângă titlul național, AC Virtus a câștigat și Cupa San Marino în 2023, demonstrându-și astfel supremația pe plan intern.

Cu toate acestea, diferența de valoare dintre cele două echipe este semnificativă. Lotul FCSB-ului este evaluat la aproximativ 35 de milioane de euro, în timp ce lotul celor de la AC Virtus depășește cu puțin un milion de euro.

Alessandro Pecci, extrema dreaptă a celor de la AC Virtus, este cel mai valoros jucător al echipei, cu o cotă de piață de doar 125.000 de euro. De asemenea, Simone Benincasa, cel mai bun marcator al echipei, a înscris 17 goluri în toate competițiile acestui sezon.

În comparație, cei mai valoroși jucători de la FCSB, Florinel Coman și Darius Olaru, sunt evaluați la 7 milioane de euro fiecare, potrivit Transfermarkt.

Citește și: Reacția de bucurie a lui Edward Iordănescu după ce România a învins Ucraina la scor de neprezentare: „E o victorie memorabilă, nu îmi găsesc cuvintele!”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Căutările neîncetate ale lui Cristian Molnar sunt în plină desfășurare: „Tensiunea este mare, dar nu ne vom opri” Familia încă speră că tânărul este în viață

Gigi Becali: „Mergem la antrenament”

Primul meci dintre FCSB și AC Virtus va avea loc pe terenul echipei din San Marino pe 9 sau 10 iulie, iar returul se va desfășura la București o săptămână mai târziu.

Gigi Becali, patronul echipei FCSB, a avut o reacție entuziastă în urma tragerii la sorți, subliniind importanța câștigării acestui meci pentru a avansa în competiție și a obține fondurile oferite de UEFA.

„Merge să câștigăm, nu că mergem la antrenament. Primul tur am zis că nici nu vreau să-l consider, acum că Dumnezeu a făcut și am căzut mai ușor decât credeam e și mai bine”, a declarat Becali la televiziunea DigiSport.

Patronul FCSB a evidențiat că obiectivul principal este calificarea în UEFA Champions League și obținerea banilor de la UEFA, considerând că eforturile din campionatul intern au acest scop final.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.