Felicitări pentru români de Mica Unire 2024: „De Ziua Micii Uniri vă doresc distracție plăcută și să vă bucurați de o zi liberă superbă!

Author: Denisa Irimia
Actualizat: 23 ian 2024, 09:12

Mesaje pentru romani de Mica Unire

Sursa: freepik

Mica Unire, sărbătorită cu solemnitate de către români în fiecare an pe data de 24 ianuarie, reprezintă un moment plin de bucurie și reflectare asupra elementelor care ne caracterizează și definesc identitatea noastră națională.

Este o ocazie specială în care ne reamintim cu mândrie și recunoștință de unirea principatelor românești într-un singur stat, moment esențial în istoria noastră, care a contribuit la conturarea și consolidarea unității noastre naționale.

Citește și: Paștele ortodox 2024: Pe ce dacă pică Învierea Domnului și câte zile libere vor avea românii

Felicitări pentru români de Mica Unire 2024

Românii, dispersați în diverse locuri ale globului, transmit cu emoție mesaje, deoarece astăzi este ziua consacrată unității, bucuriei și forței emanate din actul de unire.

Această zi specială ne îndeamnă să rememorăm cu toții ceea ce ne caracterizează și să reflectăm asupra parcursului care ne-a transformat într-unul dintre popoarele fundamentale ale Europei. Este momentul să celebrăm și să ne înfrumusețăm cu amintiri, recunoscând importanța unirii și contribuția ei la statutul nostru național și european.

Citește și: Sărbători legale în 2024. Calendarul zilelor libere în noul an

Mesaje de Mica Unire

„La mulți ani României, tuturor românilor și celor ce simt și gândesc românește!”.

„De Ziua Micii Uniri vă doresc distracție plăcută și să vă bucurați de o zi liberă superbă!

„La Mulți Ani plini de realizări!”.

„La mulți ani de 24 Ianuarie! Îți mulțumim pentru modul în care participi la construirea României. Avem nevoie de mai mulți oameni ca tine”.

„De mica Unire, fie ca toate gândurile bune să se abată asupra ta”.

„La mulți ani și cele mai sincere și călduroase urări de Mica Unire! La mulți ani, român drag!”.

”Nu uita că împreună suntem mai puternici. La mulți ani de Mica Unire”

„Fie ca data de 24 ianuarie să vă aducă multă sănătate, fericire și împlinire. La mulți ani, dragi români!”

„Să fii mândru de a ta țară azi și în fiecare zi! La mulți ani, române!”

„Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română, sărbătoarea să unească toată suflarea românească.

La mulți ani, Române de Mica Unire!”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. La mulți de Mica Unire!”

”La mulți ani, România! Unde-s doi puterea crește!”

”Să dăm mână cu mână, toți cu inima română! La mulți ani de Mica Unire!”

”Să ne amintim că suntem români, oriunde ne-am afla. La mulți ani tuturor românilor răspândiți prin lume și celor de acasă”.

”De 24 Ianuarie, Ziua Micii Uniri vă doresc distracție plăcută și să vă bucurați că sunteți român. De 24 Ianuarie, Ziua Micii Uniri vă doresc distracție plăcută și să vă bucurați că sunteți român. La Mulți Ani plini de realizări!”

”La mulți ani de 24 Ianuarie! Îți mulțumim pentru tot sprijinul de care ai dat dovadă, îți mulțumim ca ești român, La mulți ani de 24 Ianuarie!”

”Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română, sărbătoarea să unească toată suflarea românească. La mulți ani, Române de Mica Unire 2023!”

”România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. La mulți de Mica Unire!”

„De 24 Ianuarie urez La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!”.

„La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel și noi trebuie să ne iubim și să ne respectăm Patria! La Mulți Ani Romane, fii mândru de tara ta!”.

„Cu ocazia Zilei Micii Uniri vă doresc succes in activitate si sa va bucurați de cele mai frumoase realizări! Cu ocazia Zilei Micii Uniri va doresc succes in activitate si sa va bucurați de cele mai frumoase realizări. La mulți ani de prosperitate si bunăstare!”

În ziua de 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în funcția de domnitor al Țării Românești, având în vedere că pe 5 ianuarie 1859 fusese deja numit domnitor al Moldovei. Prin această alegere, s-a realizat actul istoric al unirii celor două Principate Române sub conducerea unică a aceluiași domnitor. Acest moment marcant a constituit o etapă semnificativă în istoria națională, contribuind la consolidarea unității și coeziunii dintre cele două provincii românești.