Femeie din Botoșani, umilită și internată abia după 12 ore, deoarece cântărește 240 de kilograme: „Nu pot să aduc salteaua de la mine de acasă”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 apr 2023, 12:13

acienta, în vârstă de 59 de ani, nu a putut fi dusă la spital cu o salvare

Sursa: pexels

O femeie din Botoșani a fost batjocorită de cadrele medicale și internată abia după 12 ore, deoarece are o greutate de 240 de kilogame. Aceasta avea nevoie de îngrijiri medicale, după ce a căzut și s-a lovit la genunchi.

O femeie din Botoșani, cu o greutate de peste 200 de kilograme, a fost umilită de cadrele medicale tocmai din acest motiv. Femeia se lovise la genunchi, dar a fost internată abia după 12 ore, timp în care, a trebuit să îndure cuvinte jignitoare.

O femeie din Botoșani, care cântărește 240 de kilograme, a fost umilită de cadrele medicale

A mers la spitalul din Dorohoi pentru a se face bine, dar s-a lovit de o atitudine sfidătoare și de cuvinte jignitoare la adresa ei, deoarece cântărește 240 de kilograme.

Familia acesteia aduce acuzații grave la adresa cadrelor medicale.

În timp ce doctorii spun că are o greutate ce nu îi permite să stea într-un pat din cele puse la dispoziție de spital, managerul unității medicale a demarat o anchetă și condamnă atitudinea angajaților. Dialogul dintre medicul de gardă și familia pacientei este halucinant:

„Acasă nu v-ați ocupat de ea și, aum, faceți mofturi la spital”/ „Doamna doctor, nu este vorba că nu ne-am ocupat acasă”/ „Semnaţi că moare sau ce? Sa o iau acasă că moare?”/ „Nu moare acum, când o

să dea Domnul!”.

Femeia, care suferă de obezitate morbidă, a ajuns la spital, după ce a căzut și a acuzat dureri la nivelul genunchiului. Pacienta, în vârstă de 59 de ani, nu a putut fi dusă la spital cu o salvare, motiv pentru care, a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Citește și: Un copil de doar patru ani s-a stins din viață după ce a mâncat un bob de strugure. Tragedia a avut loc sâmbătă

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Când am ajuns la spital, doamna doctor nici n-a venit să o vadă. Nici măcar s-o consulte, absolut nimic. La un moment dat, a venit pe hol şi-mi spune: «doamnă, ne pare rău, nu avem ce să-i mai facem, trebuia adusă mai de mult»”, a declarat cumnata femeii, potrivit observatornews.ro.

Femeia nu a putut fi internată, doarece nu ar fi existat paturi

Fiul femeii a precizat că niciun spital nu a primit-o, deorece nu existau paturi speciale pentru prsoanele cu o greutate mare și i s-a spus să o ducă acasă, deși venise la spital, pentru a rezolva problema.

Timp de câteva ore bune, femeia a fost ținută pe mai multe saltele, până în momentul în care cadrele medicale au reușit să improvizeze un pat suficient de rezistent.

Managerul spitalului susține că problema a fost reprezentată de greutatea femeii, care nu îi permitea să facă investigațiile necesare.

Citește și: Motivul pentru care un tânăr de doar 20 de ani a agresat fizic un bătrân din Mehedinți. Bărbatul a fost arestat preventiv

Pacienta se află în afara oricărui pericol, dar trebuie să își facă mai multe investigații. Cel mai apropiat spital, care internează frecvent persoane cu o greutate peste medie, este la 150 de km distanță de Dorohoi.