Femeiele care nu vor sa ramana insarcinata TREBUIE sa stie asta!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 16 iul 2022, 09:40

O companie farmaceutica a anuntat ca pilula de a doua zi s-ar putea dovedi ineficienta in anumite situatii. Cercetatorii avertizeaza si asupra altor efecte secundare ale pilulelor contraceptive.

Femeile a caror greutate depaseste 75 de kilograme ar trebui sa evite folosirea pilulei de a doua zi. Cercetatorii atrag atentia ca in asemenea circumstante, pastila s-ar putea dovedi ineficienta, facand posibila aparitia unei sarcini nedorite.

O companie farmaceutica care are pe piata astfel de produse contraceptive si-a avertizat pacientele sa nu foloseasca pilula de a doua zi daca depasesc greutatea de mai sus. Pilula de a doua zi contine levonogestrel, un hormon sintetic care blocheaza ovarele sa elibereze ovulul timp de 72 de ore de la ultima partida de sex neprotejat.

Suficient ca spermatozoizii sa moara in aceasta perioada.

Insa testele au aratat ca in cazul pacientelor care depasesc o anumita greutate, eficacitatea pilulei de a doua zi scade, substanta impiedicand pentru mai putin timp ovarele sa elibereze ovulul. In aceasta situatie, este posibil sa apara o sarcina nedorita.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan de la Ploiești, dezvăluiri emoționante despre povestea sa de dragoste cu Cristina Pucean: „Numai Dumnezeu ne poate despărți. Simt că este jumătatea mea.”

 

 

Taguri:

Episodul 11 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D joi, 11 iulie 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.