Femeile care își doresc soți de casă trebuie să evite cu orice preț să facă acest gest. Aduce mare ghinion

Autor: Amalia Georgescu

Ce nu au voie să facă la masă femeile care își doresc un soț bun 

Sursa: unsplash

Încă din cele mai vechi timpuri, românii au ținut cont de tot felul de superstiții, totul pentru a avea parte de noroc și belșug. Ce nu au voie să facă femeile care își doresc soți de casă?

Fie că vorbim despre obiceiuri și superstiții care se respectă doar la anumite sărbători, fie că facem referire la superstiții legate de unele obiecte sau momente din viață, românii țin cont de aceste lucruri și le consideră foarte importante. Dacă unele superstiții s-au mai pierdut pe măsură ce anii au trecut sau se mai respectă doar în zonele rurale, altele au trecut testul timpului. Iată ce nu trebuie să facă femeile care își doresc un soț de casă. 

De ce nu e bine să cânți la masă? Superstiția veche de sute de ani 

Unele gesturi, oricât ar părea de banale, se spune că pot avea un impact puternic asupra oamenilor, asta dacă sunt luate în calcul superstițiile legate de acestea. Ei bine, în popor se spune că femeile nu au voie să cânte atunci când se află la masă. Bătrânii spun că femeile care fac acest gest vor avea parte de ghinion în dragoste și vor ajunge să se căsătorească cu un bețiv.

La sate, în trecut, fetelor care cântau la masă li se atrăgea de fiecare dată atenția să renunțe la acest obicei, asta dacă își doresc un soț de casă, iubitor și care să nu aibă patima alcoolului. 

Veche de sute de ani, de această superstiție își amintesc în special bătrânii, ei fiind cei care le atenționează pe fete că nu este bine să cânte la masă.

Citeste si: De ce nu e bine să-i tai unghiile bebelușului până la botez. Toți părinții trebuie să știe asta

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Superstiții legate de statul la masă. Ce nu este bine să faci? 

Masa este un loc sacru și inclusiv servirea mesei este văzută drept un moment important în mai toate culturile. Este ocazia cu care se reunesc toți cei din familie pentru a se bucura de bucatele pregătite de gospodine, motiv pentru care servirea mesei ar trebui să se facă ținând cont chiar și de cele mai mici detalii. 

De-a lungul timpului au apărut tot felul de superstiții legate de masă ca obiect, dar și de servirea mesei. Se spune că nu este bine ca pe masă să fie puși pantofi, acesta fiind primul semn că în casa respectivă urmează să moară cineva.

În zonele rurale, în trecut, copiii nu erau lăsați să își întindă picioarele sub masă. Exista o superstiție care spunea că cei care făceau acest lucru riscau să li se lungească picioarele mai mult decât ar fi trebuit.

Nu este considerat semn bun nici legănatul picioarele la masă, în popor existând credința că în acest fel este ademenit diavolul.

O superstiție veche spune că cei care varsă diferite alimente pe masă se vor certa cu o persoană apropiată, iar dacă se întâmplă să verse sare, atunci conflictul va fi unul puternic. 

Inclusiv poziția la masă contează. O superstiție spune că cei care stau pe colțul mesei riscă să nu se căsătorească niciodată, astfel că dacă își doresc o familie ar trebui să evite să se poziționeze în acest loc. 

Citeste si: Înălţarea Domnului 2022. Ce tradiții se respectă de Înălțarea Domnului anul acesta