Femeile si Photoshopul. 40% dintre acestea apeleaza la un program de editare foto inainte de a posta o poza pe retele de socializare

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 12 nov 2020, 22:20

Poza de profil trebuie sa fie perfecta!

Un nou sondaj scoate la iveala lucruri terifiante despre cat de multa importanta acorda femeile imaginii si aspectului fizic. Nu doar in general, ci mai ales atunci cand vine vorba de fotografii. Se pare ca 9 din 10 femei au recunoscut ca nu vor sa faca poze, de teama ca nu ar arata bine in imagine. Procentajul este extrem de ingrijorator!

75% dintre participantele la sondaj au recunoscut ca se vad fie urate, grase sau neatragatoare cand se uita la o poza cu ele.
Trei sferturi dintre acestea au distrus deja numeroase fotografii din considerentul ca nu le avantaja. Iar patru din zece femei nu posteaza o poza daca nu a fost retusata.

Specialistii sustin ca aceasta era a aparatelor digitale pune mari presiuni, de cele mai multe ori fara justificare, asupra femeilor care isi dau silinta sa arate cat mai bine intr-o poza care nu este de revista, ci un simplu instantaneu.


De vina sunt copertile revistelor de moda sau stirile excesive despre vedete sau fotomodele care le induc femeilor obisnuite ideea ca trebuie cumva sa fie in competitie cu starurile sau femeile care au devenit persoane publice.

Deja pe o retea de socializare a devenit o moda sa postezi poze doar cu tine, asa numitele “selfies” care reprezinta un adevarat fenomen. 77% dintre participantele la studiu au declarat ca au emotii mai ceva ca la un examen atunci cand posteaza o poza pe retele de socializare.
Vor sa arate cat mai bine, iar comentariile sa fie numai de lauda.

Stim ca femeile sunt foarte critice atunci cand vine vorba de propriul aspect fizic, iar acest lucru are un impact negativ asupra respectului de sine si a increderii in fortele proprii. Studiul arata ca femeile sunt cel mai dur critic al propriei persoane, iar anxietatea ca nu arata bine sau atentia exagerata la detalii nesemnificative le rapeste bucuria momentelor cu adevarat fericite din viata lor.


Dorim sa le inspiram pe femei sa-si repozitioneze atitudinea fata de propria persoana si sa gandeasca ca sunt mult mai frumoase decat cred. Incurajandu-le in acest mod, fiecare femeie isi va putea folosi la maximum potetialul cu care a fost inzestrata
”, a declarat unul dintre colaboratorii studiului.

Sursa foto: shutterstock.com