Fenomen astrologic spectaculos duminica noaptea! Vom avea parte de o superluna

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 17:22

Singurele probleme ar fi ca trebuie sa va treziti devreme si ca vremea sa tina musai cu noi. E o imagine rara, pe care am mai vazut-o in urma cu 33 de ani.

Tocmai de aceea noaptea de duminica spre luni este una pe care cu siguranta nu ati vrea sa o pierdeti. Duminica noaptea se suprapun, de fapt, doua fenomene spectaculoase: primul este cel de Super Luna, ceea ce inseamna ca luna se afla in cel mai apropiat punct fata de Pamant si pare, astfel, cu mult mai mare decat de obicei. Al doilea fenomen este cel de eclipsa a acesteia: momentul presupune o perfecta aliniere a Lunii, Soarelui si Pamantului, astfel incat satelitul nostru natural se va afle aproape in totalitate in umbra Terrei.

De pe pamant, punctul culminant al eclipsei este atunci cand se vede doar discul selenar, care va capata o culoare rosiatica- sangerie. De aici si denumirea de Luna Sangerie. Se poate observa cu ochiul liber, daca cerul nu va fi acoperit de nori.


Multe voci sustin ca fenomenul pe care il vom trai duminca noaptea aduce cu sine schimbari majore. Sunt speculatii care afirma ca la fiecare Luna Sangerie exista lucruri care incep rau, dar se termina bine.
Unii cred ca lumea, in forma pe care o stim, se va sfarsi, in timp ce altii sunt convinsi ca fenomenul va marca, de fapt, un nou drum pentru omenire.

Curiosii care nu vor sa rateze fenomenul, trebuie sa se trezeasca la fix 3 si 11 minute in noaptea de duminca spre luni. Aceste este momentul in care incepe eclipsa pe teritoriul tarii noastre. Punctul maxim va avea loc la 5 si 47 de minute, cand discul selenar are intensitatea cea mai mare iar diametrul sau pare mai mare.
Daca ratati fenomenul din acest weekend, il veti putea vedea din nou peste 18 ani.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta