Fenomen meteo rar pe litoralul românesc: „Marea nu s-a mai putut opune” Turiștii au rămas uimiți când au văzut ce a apărut din apă

Autor: Laura Macovei

Ciclonul s-a format la aproximativ 20 de kilometri distanță de Vama Veche

Sursa: captură video

Un ciclon format în largul Mării Negre a perturbat serios activitățile pe litoralul românesc și a adus precipitații abundente și fenomene meteo extreme.

Ciclonul s-a format la aproximativ 20 de kilometri distanță de Vama Veche și a creat dificultăți majore atât pentru turiști, cât și pentru locuitorii din zonă.

Citește și: Fenomene meteo extreme în România. O tornadă a fost surprinsă la Sulina| Video

O trombă marină a fost observată pe litoralul românesc

O trombă marină impresionantă, asemănătoare unei tornade, a fost observată în zona stațiunilor Saturn și Mangalia.

Fenomenul a fost cauzat de diferențele de temperatură dintre aerul cald de deasupra Mării Negre și aerul rece din atmosferă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Potrivit specialiștilor, tromba marină este o coloană de aer care se formează deasupra apei și care, în acest caz, a fost antrenată de ciclonul care se apropie de litoralul României și Bulgariei.

„Dincolo de faptul că marea nu s-a mai putut opune fronturilor care veneau dinspre vest, ea încălzită fiind, ea a început să ridice cantități de aer cald în atmosferă și să intre în coliziune cu toate fronturile care veneau și în acest fel să se formeze cicloane, tornade chiar și să aducă astfel natura într-o stare de enervare”  transmite

biologul Adrian Bâlbă, conform Știrile ProTV.

Fenomenul meteo a adus ploi torențiale și inundații în Constanța

Ciclonul a adus o ploaie torențială în Constanța, care, deși a durat doar câteva minute, a reușit să paralizeze complet traficul. Șuvoaiele de apă au acoperit principalele artere rutiere, făcând imposibilă înaintarea mașinilor. De asemenea, faleza din Năvodari a fost inundată, obligând turiștii să se deplaseze prin apă pentru a se retrage de pe plajă.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță un cod portocaliu de caniculă și temperaturi de 39 de grade Celsius: Care este prognoza meteo pentru ziua de vineri, 2 august 2024

În județul Tulcea, fenomenul meteorologic a afectat grav și localitatea Malcoci, unde o stradă a fost complet acoperită de ape. Locuitorii din zonă au primit două mesaje RO ALERT care îi avertizau cu privire la condițiile meteo extreme.

În anumite zone, precipitațiile au atins un nivel de 40 de litri pe metru pătrat, cauzând inundații locale.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.