Fenomene meteo extreme în România! Un ciclon va aduce un vânt cu puterea unui uragan

Autor: Laura Macovei

Fenomene meteo extreme în România! Un ciclon va aduce un vânt cu forța unui uragan

Sursa: PixaBay

Un ciclon puternic a luat România prin surprindere. Acesta va aduce vânturi cu puterea unui uragan, dar și temperaturi record pentru luna aprilie.

Temperaturile din ultima perioadă sunt neobișnuit de ridicate pentru începutul primăverii, iar meteorologii au emis avertizări cu privire la aceste fenomene meteorologice extreme, care au debutat în primele zile ale lunii aprilie.

Temperaturi extreme pentru această perioadă

Luna aprilie a început cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, cu termometre care au înregistrat peste 30 de grade Celsius în regiunile Olteniei și Moldovei.

Aceste temperaturi au depășit cu mult normalele de sezon, în unele zone cu până la 15 grade Celsius.

În București, atmosfera a devenit asemănătoare celei de mijloc de vară, cu temperaturi care au atins aproximativ 29 de grade Celsius, chiar dacă soarele a fost eclipsat de nori.

Cu toate acestea, meteorologii prevăd că temperatura va scădea dramatic în zilele următoare, ajungând la maxim 24 de grade Celsius, iar vânturile puternice vor accentua senzația de răcoare.

În alte zone, cum ar fi Constanța, weekend-ul trecut a fost caracterizat de vreme asemănătoare verii, dar în prezent, praful saharian adus de curenții de aer a schimbat brusc atmosfera. Același fenomen a fost observat și în Cluj-Napoca.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Citește și: Prognoza meteo pentru perioada 1-15 aprilie 2024: Anunț-surprinză de la meteorologii Accuweather!

Un ciclon va aduce un vânt cu puterea unui uragan

Ciclonele active din nord-vestul Europei au cauzat această schimbare drastică a vremii în România. Vânturile puternice vor acapara întregul teritoriu al țării, cu rafale care pot atinge 80-85 km/h, iar în zonele montane acestea pot depăși chiar 120 km/h.

În plus, se așteaptă ploi torențiale însoțite de fulgere și tunete în Ardeal și mare parte din Moldova.

Temperaturile vor scădea în întreaga țară cu cel puțin 5 grade Celsius.

Citește și: „Lacul de deasupra oceanului” iluzia optică din Insulele Feroe: Unde se află mai exact și cum se formează

Potrivit meteorologilor, este de așteptat ca vântul să sufle cu până la 70 de kilometrii pe oră, iar în a doua parte a nopții sunt anunțate vijelii.

Se anunță 24 de ore de vânt puternic și vijelii. În aceste condiții, autoritățile recomandă cetățenilor să fie extrem de precauți și să se protejeze împotriva efectelor adverse ale acestor fenomene meteorologice.