Fenomenul serialelor turcesti, explicat de psihologi. De ce ne plac serialele turcesti?

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 21 sep 2020, 20:10

Zilnic, un fan adevarat incearca sa afle noutati despre personajele favorite din serialele de la Kanal D, sau ce se va intampla in urmatoarele episoade

De doua luni „Bahar: Viata furata”, domina Prime Time-ul si claseaza Kanal D pe primul loc in topul televiziunilor din Romania. In medie, aproximativ doua milioane de telespectatori urmaresc productile de la Kanal D, iar conducerea postului spera ca de luni, 22 februarie, odata cu intoarcerea serialului „Furtuna pe Bosfor”, considerat un adevarat fenomen, sa mai castige fani.

Cand vine vorba de seriale turcesti, reactiile oamenilor sunt pasionale si documentate spre deosebire de o activitate preponderent superficiala in Social Media ”,

explica Cristina Sava, director de Marketing si Comunicare la Kanal D.

Ea mai adauga si ca fanii isi exprima admiratia fata de actori sau personajele preferate pe Facebook sau scriind mailuri si ca, de cele mai multe ori, sunt nerabdatori sa afle ce va urma in serial.

In astfel de povesti, totul este emotional. Trairi intense, pasiuni… Cred ca serialele turcesti au mare succes pentru ca ne sunt familiare.

Avem influente din Balcani si e normal sa rezonam mai mult cu ei, decat cu eroii serialelor sud-americane, de exemplu
”, spune psihologul Mihai Anitei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Vezi aici ce spun psihologii despre fenomenul serialelor turcesti!