Fereste-te de raceala si gripa! Trucuri pentru a nu te imbolnavi la locul de munca

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 12 sep 2020, 02:35

Odata cu venirea sezonului rece, apar si problemele de sanatate specifice anotimpurilor friguroase.

Racelile, gripele, virozele- toate aceste afectiuni cu potential viral mai ales la locul de munca, care ne aduc atat de multe neplaceri, pot fi cu usurinta evitate daca tinem cont de cateva reguli simple privitoare la igiena personala si la modul in care relationam cu restul colegilor.

Iata ce trebuie sa facem pentru a evita contactarea virozelor sau a racelilor:

  • Spalatul des (si corect) al mainilor

Este extrem de important avand in vedere ca timp de 8-9 ore cate ne aflam la birou, intram

in contact cu o multime de obiecte folosite si de ceilalti colegi, a caror suprafete pot fi cu usurinta infestate de persoanele purtatoare de gripa sau raceala – laptopul, birourile, clantele usilor, suprafetele birourilor, sertarele, electrocasnicele din bucatarie etc. Asadar, faceti-va un obicei din a va dezinfecta des si corect mainile – cu apa si sapun.

  • Feriti-va de cei care stranuta sau tusec

Ni se intampla tuturor, dar cand exista riscul de a ne imbolnavi, este bine sa fim precauti in cazul in care colegul/colega de birou stranuta

sau tuseste. Putem face acest lucru tinandu-ne respiratia pret de 10-15 secunde dupa ce are loc tusea/stranutul colegilor.

  • Nu va atingeti des fata

Mai ales in sezonul gripelor, incercati sa evitati sa va atingeti ochii, nasul sau gura cat timp va aflati la birou.

  • Mult aer curat

Mediile inchise care nu sunt foarte bine aerisite sunt locuri ideale de transmitere a viusurilor si bacterilor.

Asa ca este indicat sa aerisiti bine incaperea in care lucrati sau, daca acest lucru nu este posibil, faceti din cand in cand pauze si iesiti afara sa luati o gura aer proaspat.

  • Vaccinati-va din timp

Vaccinurile antigripale trebuie facute din timp pentru a fi eficiente. Interesati-va la medicul de familie sau la farmacie care este perioada optima pentru administrarea vaccinului antigripal si nu intarziati sa vi-l faceti.

  • Ordine si curatenie

Este important sa va curatati zilnic, inainte de a va apuca de lucru, biroul, suprafata tastaurii si a mouse-ului, acestea fiind mereu expuse infestarii cu microbi si bacterii.

  • Apa si Vitamina C

In sezonul rece, este recomandat sa luati un surplus de Vitamina C si sa va hidratati corespunzator, pentru imunizare.

Mancati fructe si legume bogate in Vitamina C (rosii, pepene, ardei gras, ardei iute, cimbru, patrunjel, legume verzi, coacaze negre, citrie) si beti multa apa.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.