FERICIREA INGRASA! Experimentul care rastoarna toate teoriile legate de obiceiurile alimentare

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 nov 2020, 18:45

Persoanele care mananca pe fond emotional consuma mai multe alimente bogate in calorii atunci cand sunt fericite decat atunci cand sunt triste, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii olandezi.

 La experimentul efectuat de psihologii de la Universitatea din Maastricht, Olanda, au participat 87 de studenti, carora le-au fost prezentate secvente din filme si din emisiuni TV in scopul de a le produce o stare de spirit pozitiva, neutra sau proasta, informeaza dailymail.co.uk.

Pentru a-i induce intr-o stare de fericire, studentii s-au uitat la "Mr. Bean" si "Cand Harry a cunoscut-o pe Sally/ When Harry met Sally".

De asemenea, pentru a avea o stare de spirit neutra, acestia au fost nevoiti sa se uite la un documentar despre pesti, iar pentru o stare de spirit negativa, studenti au urmarit secventa din filmul "Culoarul Mortii/ The Green Mile", unde John, un prizonier nevinovat, este executat.

Imediat dupa vizualizarea videoclipurilor, studentilor le-au fost oferite chipsuri si ciocolata, iar cercetatorii au masurat aportul de calorii pentru fiecare scena.

Astfel, cercetatorii au conchis:" Aceste descoperiri ar putea ajuta la tratarea obezitatii. Ele sublinieaza importanta emotiilor pozitive asupra alimentatiei, care sunt adesea trecute cu vederea".

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Cercetatorul Christy Fergusson

spune ca sunt doua mecanisme diferite de a manca in functie de starea de spirit in care ne aflam, daca suntem tristi sau daca suntem fericiti. "Atunci cand ne simtim plictisiti sau foarte prost din punct de vedere psihic, mancam pentru a aduce o schimbare. Zaharul din alimente poate ridica temporar starea de spirit. Cand suntem relaxati si fericiti, nu sunt obsedati de calorii, mancarea devenind o mare sursa de placere", a spus acesta.

Psihologul Linda Papadopoulos a afirmat: "Ganditi-va la orice sarbatoare, aniversare sau nunta, care au loc vineri sau sambata seara. Toate aceste evenimente implica mancare. Bucurandu-te de mancare fara a calcula caloriile sau fara a te judeca este o practica sanatoasa prin care te poti bucura de viata". De asemenea, aceste informatii vin in completarea cercetarilor care au aratat ca femeile se ingrasa dupa ce se casatoresc.

( sursa Mediafax, sursa foto Shutterstock)

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.