Ferma Dacilor este din nou funcțională la 7 luni de la tragedie. Cornel Dinicu: „Acum funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea nu ne trebuie autorizație”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 01 aug 2024, 10:34

Cornel Dinicu a redeschis Ferma Dacilor, după 7 luni de la tragedie

Sursa: Libertatea

Ferma Dacilor, complexul turistic din localitatea Tohani, Prahova, și-a redeschis porțile la mai puțin de opt luni după incendiul devastator care a cuprins restaurantul și pensiunea și care a ucis 8 persoane.

Cornel Dinicu, patronul unității, a oferit detalii despre noile condiții în care funcționează acum afacerea.

Citește și: Cornel Dinicu va fi cercetat sub control judiciar! Patronul de la Ferma Dacilor scapă de arestul la domiciliu

Fără autorizație, Ferma Dacilor și-a deschis din nou porțile

În prezent, doar restaurantul a fost redeschis pentru clienți, însă în regim de funcționare temporară, până la obținerea tuturor avizelor necesare de la autorități.

Dinicu a explicat că mâncarea este preparată în aer liber, folosindu-se de grătare, proțapuri și rulote mobile. Aceste măsuri sunt necesare în contextul în care bucătăria permanentă încă nu a primit autorizația de funcționare completă.

„Am deschis o parte din fermă. Vom funcționa pe rulote mobile, containere mobile, până ies toate celelalte avize necesare pentru restaurantul care a rămas, care a fost pescărie pe vremuri.

E în curs de edificare. Acum funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea, pentru containerele mobile, nu ne trebuie autorizație. Mâncarea o gătim afară, la proțap, în rulotele mobile. Vom funcționa, că trebuie să trăim și noi din ceva”,
a declarat Cornel Dinicu pentru Libertatea.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Terenul unde se afla pensiunea distrusă de incendiu a fost complet curățat, lăsând în urmă doar o placă de beton și lumânările aprinse în memoria celor decedați.

Ferma Dacilor nu se va închide 

Cornel Dinicu, a declarat că nu va închide complexul, în ciuda numeroaselor piedici pe care le întâmpină, inclusiv reticența autorităților locale în eliberarea autorizațiilor.

Cornel Dinicu a angajat un avocat pentru a gestiona procesul de obținere a tuturor autorizațiilor necesare pentru funcționarea legală a complexului. Patronul a mărturisit că lupta cu autoritățile pentru a menține ferma deschisă îi oferă o oarecare alinare în fața durerii resimțite după pierderea tragică a celor opt vieți.

În ciuda obstacolelor, Dinicu rămâne hotărât să continue activitatea complexului turistic, afirmând că această determinare îl ajută să depășească trauma suferită în urma incendiului devastator.

„Facem turism în continuare, că vor, că nu vor. Asta e viața! Facem turism în continuare și că vor și că nu vor. Asta e viața! Jertfa a fost mult prea mare ca să las locul să crească bălării pe el.  Nu sunt slab. Mi-au murit părinții, mi-au murit trei frați, mi-au murit prieteni. Am văzut la moarte în viața mea…, dar nu se compară niciuna cu ce s-a întâmplat.

N-are nicio legătură”, spune Cornel Dinicu.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!