Festivalul "Femei pe Matasari" incearca sa schimbe imaginea unui cartier rau famat VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 oct 2020, 04:05

In perioada 22-24 iunie a avut loc in Bucuresti a doua editie a festivalului Femei pe Matasari.

Invitat in platoul emisiunii Draga mea prietena, Iulian vacarean, membru in asociatia organizatoare, spune ca prin acest eveniment se doreste schimbarea imaginii negative pe care o are strada Matasari si punerea intr-o lumina mai buna a cartierului.

 

"Femei pe Matasari este un festival urban care a luat nastere acum 2 ani de zile. De la fetele de pe Matasari, cu traditie deja in targul Bucurestiului, noi am venit cu un festival aflat acum la a doua editie.

Speram sa se transforme in traditie. Festivalul incearca sa puna strada Matasari intr-o alta nuanta, o alta culoare, o lumina poate mai frumoasa", a declarat Iulian Vacarean.

 

Florentina Ciocanea, implicata si ea in organizare, spune ca strada Matasari nu trebuie sa fie cunoscuta pentru femeile vulgare de demult. Din acest motiv organizatorii au incercat sa prezinte in fiecare an femei care sunt inventive si au pasiuni.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

"Noi vrem ca strada Matasari sa nu mai fie cunoscuta doar pentru femeile vulgare de demult.

Anul trecut am venit in strada cu femeile care au pasiuni, ONG-uri, cu diverse activitati coordonate de femei. Anul acesta prezentam femeia inventiva. Am avut peste 130 de proiecte, majoritatea conduse de femei. Asta vrem sa spunem, ca pe Matasari ziua sunt femei care au pasiuni si sunt inventive", spune Florentina Ciocanea.

 

Iulian Vacarean a adaugat ca zona Matasari este de foarte mare valoare, intr-un Bucuresti in care accentul cultural si artistic este pus doar pe centrul vechi al Capitalei.

 

"Foarte putina lume stie ca Matasari a avut un cinematograf, Matasari a avut printre primele edituri din Bucuresti. Foarte aproape este Facultatea de Teatru, care a dat atat de multi oameni valorosi pentru tara asta. E o zona de mare valoare intr-un Bucuresti in care accentul cultural si artistic este pus pe centrul vechi al Capitalei. Noi incercam sa punem accentul pe un cartier care este valoros si care are o comunitate extraordinara".