Festivalul UNTOLD, în flăcări, la propriu! Scena a luat foc din cauza artificiilor

Author: Laura Macovei
Actualizat: 05 aug 2023, 12:52

Festivalul UNTOLD, în flăcări, la propriu! Scena a luat foc din cauza artificiilor

Sursa: PixaBay

În timpul concertului susținut de Alok la scena principală (main stage) din cadrul festivalului UNTOLD, un echipament de pe scenă a luat foc, iar ăarticipanţii au încercat să opreacă flăcările cu o pătură, dar a fost nevoie totuși de intervenția pompierilor.

Festivalul UNTOLD 2023 se desfășoară anul acesta în perioada 3-6 august, iar unii dintre cei mai așteptați artiști au cântat deja și și-au bucurat sutele de mii de fani veniți din aproape întreaga lume. 

Scena principală de la UNTOLD, în flăcări

Cu toate acestea, spectatorii au trecut printr-un moment mai puțin plăcut chiar în prima seară a festivalului, atunci când Alok avea momentul său pe scena principală.

Puțin după ora 01:00, scena a luat foc din cauza efectelor pirotehnice. 

Miroase foarte tare a fum, am văzut cum s-a stins repede incendiul, însă oamenii au început repede să se panicheze. Nu cred că ar fi locul unde să vrei să fii prins când fiecare aleargă pentru viața lui. Este bine că până acum nu au existat evenimente, să spun așa, decât ăsta ”,

a declarat unul dintre participanți, potrivit  Ziar de Cluj.

Citește și: Untold 2023: Tot ce trebuie să știi despre festivalul din perioada 3-6 august

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În general, marii artiști au parte de un show bine organizat, ce presupune efecte pirotehnice, lumini speciale, toate pentru a crea un moment perfect pentru participanți.

Se pare că de data aceasta, unul dintre echipamentele folosite pentru efectele pirotehnice a luat foc și a panicat astfel mulțimea.

Participanții au încercat să stingă focul cu pături, însă a fost nevoie de intervenția ISU Cluj pentru a stinge complet flăcările. 

„În jurul orei 23.00 a avut loc un incident, pe scena principală a festivalului. Acestea au produs o ardere necontrolată care putea deveni un început de incendiu.

A fost vorba despre câteva materiale decorative care s-au aflat pe un echipament care producea efecte speciale. Unul dintre organizatori a încercat să înăbușe flăcările respective, însă un ofițer de pompieri a folosit un stingător și a fost stinsă arderea respectivă în câteva secunde ”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş. 

Un incident similar s-a petrecut în urmă cu patru ani

Potrivit organizatorilor, nu este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de incident.

Citește și: Cele mai importante evenimente din 2023. România va găzdui diferite evenimente sportive în anul 2023

În urmă cu patru ani, un eveniment similar s-a petrecut tot pe scenă, când un echipament a luat foc.