Ficat si bacon pe plita incinsa

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:54

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 kg ficat de vita sau porc (de preferat vita)
8-10 felii de bacon
5 fire de rozmarin
sare si piper
2-3 linguri ulei

Optional:
cartofi pentru piure
1 strop de coniac pentru flambat pe plita pentru a intensifica aroma
2-3 linguri unt
1 ceasca lapte


Mod de preparare

Fie ca faceti pe gratar fie ca faceti pe plita sau in tigaie, ficatul trebuie taiat in felii groase de 1,5 cm grosime pentru a se pastra cat mai roze
friptura la sfarsit.
Ungeti bine feliile de ficat si puneti-le pe plita foarte incinsa (la fel de bine puteti folosi o tigaie cu fund gros).
Intoarceti ficatul la fiecare 30 de secunde, lasandu-l cate 3 minute pe fiecare parte in total.
In ultimul minut de gatire puneti o fasie de bacon pe tigaie peste care asezati un fir de rozmarin, apoi peste puneti ficatul, lasand sa se infuzeze la foc indirect.

Luati ficatul de pe foc si puneti-l pe o farfurie sa se odihneasca. Lasati baconul sa se aureasca perfect si asezati-l in farfurie peste ficat, puneti un cub de unt deasupra sa se topeasca si sa curga peste ficat.

Daca vreti puteti flamba totul cu coniac in ultimele 10 secunde, avand grija sa nu va ardeti.
Serviti cu un piure pe care il faceti fierband cartofii apoi ii zdrobiti fierbinti si ii adaugati o lingura de unt si o ceasca de lapte ca sa devina fin si pufos.



 

Taguri: