Ingrediente
1 kg ficatei
1ceapa
2-3 felii de bacon
2-3 cateti usturoi
Sare, piper, ulei
200 g malai
Mod de preparare
Spalati si curatati ficateii de pielite si vene.
Puneti-i la calit intr-un ceaun incins cu putin ulei.
Cand au inceput sa se rumeneasca, adaugati baconul cuburi, ceapa taiata julienne si usturoiul zdrobit, apoi caliti impreuna timp de 10 minute cu capac la foc foarte mic.
Luati capacul si lasati sa se rumeneasca, verficati de sare si piper si serviti cu mamaliga.
Faceti mamaliga astfel:
Puneti o oala la fiert cu 2,5 l apa si sare.
Cand apa a fiert, adaugati malaiul in ploaie si amestecati continuu.
Lasati focul mic si amestecati continuu timp de 10-15 minute pentru a se fierbe malaiul.
Cand s-a fiert, dati jos de pe foc si adaugati untul.
Amestecati sa se patrunda cu unt peste tot.