În vreme ce unii se plâng că nu mai fac față scumpirilor și facturilor, alții nici nu se gândesc încă să meargă la muncă. Sunt leneșii de lux, relaxați și odihniți, pe care statul ii plătește să “stea”. “Drumul lenei” i-a dus pe reporterii “Asta-i România!” în Dolj, în Catanele, comună fruntașă a țării, care a numărat și numără încă cei mai mulți asistați social.
Fie criză cât de rea, tot mai bine în casă mea! Este principiul moștenit din tată în fiu, în familiile de asistați social din România!
Criză, scumpiri, economie, scumpiri și de la o zi la altă nevoie de bani mai mulți. Sunt cuvintele de ordine în viața românului de rând, sufocat de prețuri, facturi din ce în ce mai mari și grijă zilei de mâine. Unii mai strâng cureaua, alții își mai iau un job. Unii sunt mai cumpătați, alții se mai împrumută că să treacă luna. Însă cu toate acestea există încă și români relaxați.
Echipa Asta-i România a ajuns în Dolj, în comuna Catanele, locul unde muncă e de ani buni, un fel de virus misterios, care îi transformă pe cei buni de muncă în asistați social.
Nici măcar criza care bate la ușă nu a reușit să-i sperie și să-i dea jos din vârful patului pe cei care îngroașă listele “amărâților” plătiți de stat.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Deși era puțin trecut de ora prânzului, la birtul din sat este masă plină de sticle goale. Este singură ramură din economie, care duduie chiar și acum când lumea se plânge de sărăcie. Cu o țigară aprinsă într-o mână și o bere rece în cealaltă un bărbat își plânge de milă, deși a trecut de 50 de ani e norocos, deoarece este întreținut că un bebeluș de către părinții care au muncit o viață din greu pentru o amărâtă de pensie.
„Cu părinții, cu pensia, că stau cu ei! Sunt pensionari și mâncam cu toții! N-am niciun loc de muncă, că nu prea e de muncă pe aici! Am 50 de ani! N-am mai muncit de mult că m-am tras aci la țară! Am avut problema cu o mâna și cu un picior și nu m-am mai angajat!”, a spus un localnic din comună Catanele, județul Dolj.