Fiecare elev va primi între 1.000 și 3.000 de lei de la Guvern. În ce condiții se vor acorda sumele

Autor: Andreea Buinoschi

Fiecare elev va primi între 1.000 și 3.000 de lei de la Guvern. În ce condiții se vor acorda sumele

Sursa: Istock

Fiecare elev poate primi între 1.000 și 3.000 de lei de la Guvern, dacă va îndeplini anumite cerințe. Sute de copii ar putea beneficia de aceste sume, la nivel național, deoarece se încadrează în cerințele impuse.

Fiecare elev din România poate primi sume cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei, dacă va îndeplini condițiile impuse de Guvern. Este vorba de stimulente financiare care îi pot determina pe elevi să învețe din ce în ce mai bine și care să îi răsplătească pe cei care au făcut-o deja.

Un elev din România poate primi între 1.000 și 3.000 de lei, dacă are performanțe la școală

În această săptămână, la Palatul Victoria, va fi dezbătut un proiect de hotărâre guvernamentală prin care se cere oferirea elevilor din ciclul preuniversitar stimulente cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei. A doua veste bună este că sute de elevi pot beneficia de acești bani, fără probleme.

Conform proiectului, elevii care, în urma Evaluării Naționale susținute în anul 2022, au obținut nota 10, vor primi suma de 1.000

de lei, iar 221 de copii au obținut nota maximă.

Citeste si: Anunț de ultimă oră pentru elevi! Aceștia ar putea primi noi vouchere. Pentru ce pot fi folosite acestea

Mai mult decât atât, absolvenții claselor a XII-a și care, la examenul de Bacalaureat susținut în anul 2022, au obținut nota 10, la probele susținute în perioada iunie-iulie, vor primi suma de 3.000

de lei, iar 162 de elevi au reușit acest lucru.

Ligia Deca, actualul ministru al Educației, va comunica lista elevilor care se înscriu în această categorie, după ce proiectul va fi aprobat de către Guvern și după ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Structura anului școlar ar putea fi modificată din nou

Sorin Cîmpeanu, în perioada în care a fost ministru al Educației, a făcut schimbări radicale în ceea ce privește structura anului școlar. Acum, Ligia Deca, cea care i-a luat locul, vrea să facă și ea anumite modificări.

Aceasta a declarat că măsurile luate de Sorin Cîmpeanu rămân în vigoare, însă urmează să fie revizuite după un an de când au fost implementate.

„Voi păstra măsurile care au intrat în vigoare anul acesta, de exemplu organizarea modulară a anului școlar, și vom analiza această formulă după un an de la implementare.

Aş vedea ca orice schimbare – pentru schimbări educaţionale diferite – să înceapă cu cei care întră în clasa a V-a, schimbări care ţin de examenul de bac să fie doar pentru cei care intră în clasa a IX-a.

Citeste si: Ce copii vor primi alocații majorate cu 100%. În funcție de ce criterii se fac departajările

Pot garanta că MEN, cât voi fi eu ministru, nu va abdica de la principiul predictibilităţii. S-a înţeles în spectrul politic nevoia de a nu mai suprinde comunităţile şcolare şi a da timp celor care susţin examene importante”, a spus aceasta, în cadrul primei sale conferințe de presă în calitate de ministru.