Fiecare familie primește 7.500 de euro per copil, de la guvern. Ce țară dă bani, pentru ca oamenii să nu mai locuiască în capitală

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 03 oct 2023, 05:40

Fiecare familie primește 7.500 de euro per copil, de la guvern. Ce țară dă bani, pentru ca oamenii să nu mai locuiască în capitală

Sursa: pixab

O țară a decis să rezolve o problemă pe care o are de mai mulți ani prin oferirea sumei de 7.500 de euro pentru fiecare copil al familiilor care acceptă să se mute din capitală.

Guvernul dintr-o țară a lansat o ofertă tentantă, în încercarea de a rezolva criza demografică: fiecare familie care pleacă din capitală va primi suma de 7.500 de euro pentru fiecare copil al său, adică un milion de yeni.

Ce țară oferă 7.500 de euro per copil familiilor care pleacă din capitală

În anul 2022, Japonia a înregistrat aproximativ 124 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ 37 de milioane doar în Tokyo, capitala țării, potrivit macrotrends.net.

Deoarece numărul de persoane care locuiesc în capitală este extrem de mare, ceea ce a dus la o criză demografică, guvernul din Japonia a decis să acorde o sumă impresionantă de bani pentru fiecare copil al familiilor care vor pleca din Tokyo.

Așadar, prin această metodă se dorește ca oamenii să populeze și zonele regionale mai „demodate” ale țării, acolo unde se înregistrează o îmbătrânire și o scădere a populației, conform The Guardian.

Până acum, guvernul japonez acorda o taxă de relocare în valoare de 300.000 de yeni, iar suma de un milion de yeni va fi aplicată începând cu luna aprilie a acestui an, conform presei din Japonia.

Citește și: „A văzut-o naivă”. Cum au reușit Andrew Tate și Tristan Tate să le ademenească pe fete să creeze material pentru adulți. Ajutor important le-ar fi fost chiar o fostă polițistă

Mai mult decât atât, cei 7.500 de euro vor fi oferiți împreună cu un sprijin financiar deja disponibil în valoare de trei milioane de yeni, iar suma va ajunge la familiile care locuiesc în cele 23 de circumscripții „centrale” din capitală, dar și din: Saitama, Kanagawa și Chiba.

Pentru prima dată, în decursul anului 2022, în Tokyo, s-a înregistrat o scădere a populației, tendință descendentă ce a fost pusă pe seama pandemiei de coronavirus.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Peste 1.000 de municipalități s-au înscris în program

În acest program s-au înscris 1.300 de municipalități, însemnând aproximativ 80% din total și se dorește schimbarea atitudinii pe care japonezii o au față de calitatea vieții, mai ales că multe persoane s-au acomodat cu lucrul de acasă.

Chiar și așa, există și unele reguli ce vor trebui să fie respectate: familia trebuie să locuiască în noua casă cel puțin cinci ani, iar unul dintre membrii familiei trebuie să își deschidă o afacere sau să aibă un loc de muncă.

Mai mult decât atât, persoanele care vor renunța la noua locuință până ca termenul de cinci ani să treacă vor fi obligate să dea înapoi banii statului.

Citește și: Care va fi cea mai mică pensie începând cu data de 1 ianuarie 2023. Milioane de pensionari vor beneficia de ajutoare suplimentare din partea statului

Guvernul japonez speră ca un număr de 10.000 de persoane să se mute din Tokyo în următorii patru ani, iar jumătate din suma care va fi acordată acestora va proveni de la guvernul central, iar cealaltă jumătate va veni din partea municipalităților locale.

 

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.