Fierbe Ucraina! Statul si-ar mai putea pierde o regiune in urma referendumului din Donetk

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:11

Incet, dar sigur, Ucraina se faramiteaza! Dupa ce Crimeea si-a capatat independenta si s-a alaturat Rusiei, Ucraina ar mai putea pierde o regiune.

Ieri, separatistii s-au grabit sa-si declara victoria la referendum, in regiunea Donetk. Asta, in ciuda faptului ca rezultatele finale din bazinul Donbas, aflat in estul Ucrainei, vor fi anuntate abia astazi. In urma cu putin timp, a aparut si reactia Kremlinului la rezultatele referendumului anuntate de separatisti. Moscova sustine ca Rusia „respecta” expresia vointei ucrainenilor din estul tarii.

Ucraina pare sa se divida mai repede decat orice previziune sumbra.

Separatistii inarmati prorusi din bazinul Dunbas n-au stat mult pe ganduri si au urmat exemplul vecinilor din Crimeea. Au adunat duminica cele peste 7 milioane de oameni din Donetk si Lugansk, le-au pus in mana buletinele de vot si i-au trimis catre cabinele de votare.

In timp ce oficialitatile acuza acest referendum ca fiind unul neconstitutional, pus la punct de Rusia, cei mai multi dintre alegatori abia asteapta validarea lui si declararea independentei fata de Ucraina.

Mai multe presiuni pentru organizarea referendumului s-au facut si in proviniciile de langa Donetk si Lugansk, insa oficilitatile locale au refuzat acest lucru.

##VIDEO111857##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii