FIFA a actualizat clasamentul naționalelor! Pe ce loc se află România înainte meciurilor decisive de la EURO 2024

Autor: Andrei Costanda

România a coborât o poziție în clasamentul actualizat al celor de la FIFA.

Sursa: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Naţionala de fotbal a României a pierdut o poziţie în clasamentul FIFA, situându-se acum pe locul 47, cu puțin înainte de meciurile cruciale din cadrul EURO 2024, unde va întâlni adversari puternici precum Belgia și Slovacia.

România a coborât o poziție față de luna aprilie și se află pe locul 47 în noul clasament FIFA publicat joi. Tricolorii au înregistrat două remize în meciurile amicale de la începutul lunii, 0-0 acasă cu Bulgaria și Liechtenstein.

Belgia, viitoarea adversară a României, locul 3 mondial

Totuși, nu este clar dacă acest clasament include și victoria importantă a României împotriva Ucrainei de la EURO 2024, unde naționala noastră a câștigat cu un scor impresionant de 3-0.

Acesta este primul caz în care FIFA publică un clasament în timpul unei competiții majore.

Pe de altă parte, viitoarea adversară a României, Belgia, se menține pe locul al treilea, fiind una dintre echipele de top din clasamentul FIFA. Slovacia, echipă pe care tricolorii o vor înfrunta pe 26 iunie, a urcat trei poziții și se află acum pe locul 45, cu un total de 1.467,77 puncte.

În fruntea clasamentului se menține Argentina, campioana mondială en titre, cu 1.860,14 puncte. Argentina este urmată de Franța, vicecampioana mondială, cu 1.837,47 puncte, iar Belgia completează podiumul cu 1.797,98 puncte. Brazilia a urcat pe locul patru, schimbând locurile cu Anglia, care acum se află pe poziția a cincea.

Topul clasamentului FIFA se completează cu Portugalia pe locul șase, Olanda pe șapte, Spania pe opt, Croația pe nouă și Italia pe zece.

Următorul clasament FIFA va fi publicat pe 18 iulie, după încheierea EURO 2024 și Copa America, ambele competiții finalizându-se pe 14 iulie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: El este bărbatul care a murit electrocutat alături de părinții săi, la Cluj. Cei trei au fost găsiți fără suflare lângă o piscină gonflabilă

Citește și: Jador și Oana Ciocan au apărut împreună la scurt timp după anunțul despărțirii! În ce ipostază au fost surprinși cei doi îndrăgostiți

Cine va arbitra România- Belgia?

În ceea ce privește EURO 2024, meciul dintre România și Belgia va avea loc la Koln și va fi arbitrat de polonezul Szymon Marciniak, cunoscut pentru că a condus finala Cupei Mondiale din 2022, câștigată de Argentina în fața Franței.

Marciniak va fi ajutat de conaționalii săi Tomasz Listkiewicz și Adam Kupsik, în timp ce Donatas Rumšas din Lituania va fi arbitru de rezervă. În camera VAR se vor afla polonezii Bartosz Frankowski și Tomasz Kwiatkowski, alături de slovenul Nejc Kajtazovic.

Naționala României continuă să lupte și să își îmbunătățească performanțele, sperând să obțină rezultate favorabile în competițiile internaționale. EURO 2024 reprezintă o oportunitate majoră pentru tricolori de a demonstra că pot concura la cel mai înalt nivel și de a-și câștiga locul printre cele mai bune echipe din lume.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?