Fiica antrenorului de la SCM Zalău, ucisă în masacrul din Serbia. Filmul atacului armat de la şcoala din Belgrad, soldat cu 9 morţi

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 04 feb 2024, 00:30

Un elev a deschis focul, miercuri, într-o școală din centrul Belgradului, provocând moartea a cel puțin nouă persoane

Sursa: observatornews.ro

Un elev a deschis focul, miercuri, într-o școală din centrul Belgradului, provocând moartea a cel puțin nouă persoane, printre care adolescenți și un gardian.

Un adolescent a împușcat mai mulți elevi într-o școală din Belgrad. Printre victimele acestuia se află și fiica unui antrenor din România. Mesajele de condoleanțe curg neîncetat.

Un adolescent a deschis focul într-o școală din Belgrad

Poliția a primit un apel cu privire la focurile de armă care s-au tras în Școala Primară Vladislav Ribnikar în jurul orei 8:40 AM, conform comunicatului de presă al poliției.

Un elev de clasa a VII-a deschis focul în incinta școlii, unde, din păcate, a ucis mai mulți elevi, dar și pe paznicul școlii.

Presa sârbă a raportat că, pe lângă cei opt elevi, și gardianul școlii a fost ucis, iar alți trei copii împușcați se află deja în operație. Cel puțin unul se află în stare critică.

Citește și: Adolescenta din Cluj, care s-a înecat cu un jeleu, s-a stins din viață, după mai multe zile petrecute în comă. Creierul fetei a stat neoxigenat o jumătate de oră

Fiica unui cunoscut antrenor din România se află printre victimele ucise

Printre victimele care și-au pierdut viața se află și fiica unui celebru antrenor de la noi din țară. Familia este răpusă de durere și mesajele de condoleanțe din partea apropiaților curg în mediul online.

Aceasta este fiica fostului sportiv Dragan Kobiljski, antrenor acum în România, la echipa de volei SCM Zalău.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Fata se afla în clasa în care a avut loc atacul armat provocat de un copil care venise la școală înarmat. Aceasta a pierit în urma focului de arme, alături de alte șase colege și un coleg. Cu toții învățatu la școala „Vladislav Ribnikar” din municipiul Vracar din Belgrad, o unitate de învățământ privată.

Această informație a fost confirmată de către Gabriel Terheș, director sportiv SCM Zalău.

Fostul sportiv se afla în România în momentul în care a avut loc atacul armat și, imediat după ce a  aflat ce s-a întâmplat cu fiica sa, a plecat de urgență spre Belgrad de urgență. Gabriel Terheș a declarat că: „El a fost anunțat în primă fază că nu este găsită. I-a fost confirmat de acasă. Într-adevăr, fiica dânsului a fost ucisă și a plecat de urgență în Serbia”.

Familia fetei se află în stare de șoc

Această veste a fost confirmată și de către  voleibalistul Zeljko Tanaskovic, cumnatul lui Dragan Kobiljski: „Suntem cu toții surprinși și zguduiți. Nu știu ce să spun. O mare tragedie și este pur și simplu de neimaginat că se poate întâmpla în aceste zone. Šurak Dragan și cu mine ne cunoaștem de mult timp, am jucat împreună, ceea ce i s-a întâmplat este un dezastru.

Este de neimaginat pentru mine să se întâmple așa ceva în această zonă, ceea ce nu face decât să ne arate cât de mult trebuie să acordăm atenție tinerilor”.

Serbia a declarat trei zile de doliu începând de vineri.

S-ar putea repeta această tragedie și în România?

Potrivit impact.ro, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP), Iulian Cristache a declarat că: „Societatea noastră a copiat tot ce este mai rău în Occident. Ca atare, în ultima vreme, am putut vedea tot felul de incidente sângeroase, cum ar fi înjunghierea unui patron de club cu fițe sau o răfuială cu macete între tineri, în diverse orașe din țară. Atâta vreme cât luăm ce e mai rău de afară, ce așteptări putem avea?!”.

Citește și: „M-am întins peste colegii decedați”. Supraviețuitoarea atacului armat de la o școală din Belgrad mărturisește cum a reușit să scape cu viață de elevul care a deschis focul

De asemenea acesta a mai adăugat că: „Nu suntem departe de grozăviile de afară. Nu găsim soluții la probleme mult mai puțin grave, darămite la asemenea provocări. Sper să n-am gura aurită, că nu vreau să fac pe profetul, dar mă tem de ceea ce e mai rău”.

Sursă: impact.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.