Fiica lui Bruce Willis, noi detalii despre forma de demență a tatălui ei: „Are o boală cognitivă foarte agresivă”

Author: Diana Ghita

Tallulah Willis, fiica lui Bruce Willis

Sursa: Instagram Buuski; Captură foto YouTube

Bruce Willis este cunoscut drept unul dintre cei mai mari actori de calibru mondial, însă, din cauza unei afecțiuni grave de sănătate, acesta nu și-a mai putut continua cariera.

Inițial, familia lui Bruce Willis a anunțat că acesta se confruntă cu afazia, o boală care îi afectează capacitatea de a vorbi, motiv pentru care s-a retras din lumina reflectoarelor.

Fiica lui Bruce Willis a vorbit despre boala tatălui său

La un an după ce i s-a depistat această afecțiune, Bruce Willis a primit un nou diagnostic, medicii descoperind că suferă de demență frontotemporală (FTD). Actorul a fost diagnosticat cu această problemă de sănătate la începutul anului 2023.

„Ce se întâmplă cu tatăl meu – are o boală cognitivă foarte agresivă, o formă de demență care este foarte rară”, a explicat fiica lui Willis, Tallulah, citată de The Drew Barrymore Show.

Miercuri, pe 8 noiembrie, aceasta a dezvăluit mai multe aspecte despre boala cu care se confruntă tatăl ei, subliniind faptul că preferă să fie sinceră și să vorbească deschis despre acest subiect.

Tallulah a decis să facă acest lucru pentru că:

„Este foarte important pentru noi să răspândim conștientizarea privind FTD, deoarece nu există suficiente informații”.

De asemenea, fiica actorului a mărturisit faptul că, deși afecțiunea lui este foarte severă, acesta a rămas el însuși. Bruce Willis îi recunoaște pe membrii familiei sale și petrece timp de calitate împreună cu ei.

„Încă știe cine sunt și i se luminează fața când intru în cameră.

(...) El este la fel, ceea ce cred că în acest moment este cel mai bun lucru pe care îl poți cere. Văd dragoste când sunt cu el. Este tatăl meu și mă iubește.”, a povestit Tallulah.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Ce este demența frontotemporală, afecțiunea cu care se confruntă Bruce Willis

În ce stare se află Bruce Willis

Aceasta a explicat că demența frontotemporală nu vine cu probleme severe de memorie, ca Alzheimer, ci cu dificultăți de mișcare și de vorbire.

„S-ar putea să știe întotdeauna cine sunt, în afară de zilele proaste. O diferență între FTD și Alzheimer este că, cel puțin la începutul bolii, prima se caracterizează prin deficit de limbaj și deficite motorii, în timp ce a doua se manifestă prin mai multe pierderi de memorie”, a spus fata lui Bruce Willis.

Nu în ultimul rând, Tallulah a povestit și despre cum își petrece timpul cu tatăl său. Aceasta a dezvăluit că una dintre activitățile preferate de amândoi este să asculte muzică.

„Să asculți muzică și să stai în această energie a iubirii este ceva special. O modalitate foarte frumoasă pentru mine de a mă vindeca este să devin un fel arheolog pentru lucrurile tatălui meu, lumea lui, micile lui suveniruri”, a mai spus fiica celebrului actor.

Citește și: Bruce Willis și-a celebrat ziua de naștere. Cum s-a schimbat actorul după ce a fost diagnosticat cu demență?