Fiica soților care și-au pierdut viețile la Crevedia rupe tăcerea: „Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți”

Author: Diana Ghita
Actualizat: 31 aug 2023, 13:58

Soții uciși de exploziile din Crevedia

Sursa: G4Media; Facebook

Fiica soților care și-au găsit sfârșitul tragic în urma exploziilor de la Crevedia aduce acuzații grave autorităților. Aceasta ar fi fost bruscată de către oamenii legii.

Ambii părinți ai unei tinere din Crevedia au fost nimiciți de suflul primei explozii de la depozitul de GPL.

Citește și: Încă o victimă a exploziei de la Crevedia. Un bărbat care avea arsuri pe 95% din suprafața corpului a decedat la spital

Fiica soților care și-au pierdut viețile la Crevedia rupe tăcerea

După ce deflagrația s-a liniștit, o femeie din localitatea Crevedia a decis să meargă la casa părinților ei, pentru a cerceta ce animale au supraviețuit exploziei și

pentru a recupera lucrurile care au mai rămas intacte.

Odată ajunsă la casa părintească, aceasta a avut o surpriză. Polițistul care a însoțit-o pe tânără și pe partenerul ei s-a comportat agresiv și nu le-a permis să facă poze sau să filmeze locul devastat.

Femeia s-a arătat revoltată de atitudinea ostilă a polițiștilor, care au bruscat-o atât pe ea, cât și pe soțul ei.

Mai mult decât atât, după ce conflictul a degenerat, oamenii legii i-au pus cătușele bărbatului și, ulterior, i-au deschis dosar penal.

Deși un pompier s-a oferit să-i ajute pe soții veniți la casa afectată, polițistul s-a împotrivit intrării celor doi în curte, pe motivul că ar intenționa să fure din locuința respectivă.

„Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți, noi încercând să hrănim animalele rămase în viață și să luăm niște haine.

Acest om a fost trimis de comandantul lor să ne însoțească până la poartă, iar în curte să intre doar domnul pompier. Respect pentru pompierul care s-a oferit să ne ajute cu hrănirea animalelor, iar celălalt om a intrat să ne spună că trebuie să ne păzească să nu furăm ceva sau să fugim.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Într-un final a ajuns soțul meu la secția de poliție încătușat de comandant și încă 2 persoane, iar pe mine m-a bruscat să ies odată din curte, de parcă am fi fost niște criminali, fiindcă domnul comandant a fost supărat că am folosit telefonul în condițiile în care și el avea telefonul la el (oare era închis să nu existe pericolul unei explozii?). Așadar domnul comandant i-a făcut dosar penal și i-a dat amendă maximă soțului meu”,

a mărturisit pe Facebook Oana Barbu, fiica soților uciși de explozie.

Citește și: Lovitură după lovitură pentru familia celor doi soți care au murit la Crevedia. Ginerele acestora s-a ales cu dosar penal

Cum explică autoritățile acest incident

Inspectoratul de Poliție din Dâmbovița a venit cu detalii în privința celor întâmplate. Reprezentanții Inspectoratului motivează că femeia și bărbatul ar fi încercat să filmeze, fără a le fi permis, o zonă în care se derulau cercetări.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public cu privire la cele două persoane care ar fi pătruns în locuinţa din Crevedia, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este abilitat să comunice următoarele: La data de 29 august, unui bărbat şi unei femei li s-a permis accesul în imobilul părinţilor, pentru a hrăni animalele şi a lua câteva documente.

Celor doi li s-a adus la cunoştinţă faptul că nu este permis să se efectueze imagini video, întrucât pătrund într-o zonă unde sunt desfăşurate cercetări. Cei doi au fost însoţiţi de un poliţist şi un pompier, iar în momentul în care ar fi folosit telefonul mobil, bărbatului i s-a atras atenţia că nu are voie să îl utilizeze, acesta devenind recalcitrant”, au susținut reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, conform romaniatv.net.

De asemenea, potrivit sursei citate, IPJ Dâmbovița a mai precizat faptul că informațiile făcute publice de către Oana Barbu vor fi probate. Astfel, se vor face verificări în ceea ce privește comportamentul polițiștilor, acuzați de către femeie ca fiind brutali atât cu ea, cât și cu soțul ei.

Citește și: „Mama era de nerecunoscut” Mărturiile dureroase ale tânărului care și-a pierdut părinții în explozia de la Crevedia