File de curcan in citrice cu mere dulci-acrisoare

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 09 oct 2020, 21:30

In aceasta editie chef Antonio Passarelli a gatit file de curcan in citrice cu mere dulci-acrisoare.

Ingrediente:

300 g piept de curcan
Salvie
Ulei extravirgin de masline
2 portocale
1 lamaie
2 fire de usturoi proaspat
100 ml vin alb
40 ml coniac
3 mere renette
30 g unt
Sare
Piper
2 linguri de faina

Se condimenteaza curcanul cu sare piper, suc de portocale, lamaie, salvie si se acopera cu folie transparenta, dupa care se pune in frigider 2 ore.



Se aromatizeaza un pic cu ulei si un pic de unt in tigaie cu coaja de la portocala, cu coaja de la lamiae, un pic de salvie si firicele de usturoi proaspat.

Se scot toate ingredientele dupa ce au fost lasate 10 minute la foc mic si se pune in loc pieptul de curcan, care a fost trecut inainte prin faina. Se stinge cu vin si apoi cu coniac.


Cand este gata curcanul se scoate, si in sosul propriu se trag merele taiate cubulete, intr-un pic de unt, se sareaza si se stinge cu vin alb. Se pun merele in farfurie si peste se aseaza curcanul.
##VIDEO110850##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.