File de peşte în aluat de bere cu chips-uri din cartofi

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:21

Bun şi gustos!

Ingrediente:

700 gr file de peşte, 500 gr cartofi, 3 ouă, 300 gr făină, 200 ml bere blondă, 600 ml ulei, 40 gr muştar, 200 gr lămâie, sare, piper,

Se spală peştele, se şterge cu un prosop de hârtie şi se condimentează cu sare şi piper. Separat se bat albuşurile de ou spumă, apoi se adaugă berea, gălbenuşurile, muştarul, sare şi piper, după care se încorporează făina sub formă de ploaie până la obţinerea unui amestec omogen.
Se dă peştele prin făină apoi prin acest bechamel şi se prăjeşte în baie de ulei la foc mediu. Se curăţă cartofii,se spală şi se taie rondele foarte subţiri cu ajutorul unei răzătoare, se condimentează cu sare şi se prăjesc în baie de ulei la foc iute.

 

Taguri: