Ingrediente
File de somon 1,5 kg
Rosii decojite in bulion 200 g
Usturoi 4 catei
Ardei iute 2 buc
Mustar iute 30 g
Ulei 30 ml
Sare, piper
Otet balsamic 5 ml
Ardei gras 150 g
Vin rosu sec 100 ml
Ceapa 50 g
Busuioc proaspat
Mod de preparare
Pestele se fileteaza, se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se portioneaza si se condimenteaza.
Intr-o tigaie la foc iute se prajeste pestele, apoi se scoate pe o farfurie si se tine la cald
Separat se pregateste sosul pikant.
Ceapa, usturoiul, ardeiul gras si ardeiul iute se calesc in tigaia unde s-a prajit pestele.
Se adauga mustarul si se inabusa cu vin rosu.
Se pun rosiile decojite in bulion si se reduce pana ajunge la consistenta unui sos.
La sfarsit se adauga otetul balsamic, busuiocul si se da gust.