Filme de groază de văzut de Halloween. Top 10 filme care te vor speria până la oase

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 24 oct 2023, 18:08

Filme de groază de văzut de Halloween

Sursa: Unsplash

Mai sunt câteva zile până la Halloween, iar oamenii pasionați de această sărbătoare caută cele mai înfricoșătoare filme pe care să le urmărească.

Seara de 31 octombrie este perfectă pentru a viziona diferite filme înfricoșătoare, perfecte pentru a celebra Halloween-ul alături de persoanele dragi. Iată care sunt filmele care te vor speria până la oase.

Citește și: Când este Halloween-ul în 2023: Legendele acestei sărbători

Clasicele de groază. Filme de referință pentru noaptea de Halloween

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Pasionații de filme de groază se pot bucura de o săptămână în care să vizioneze cele mai înfricoșătoare producții cinematografice, cu ocazia zilei de Halloween, sărbătoare ce este celebrată la data de 31 octombrie. Deși unele persoane aleg să urmărească noile producții de groază, există și pasionați ce își doresc să vizioneze clasicele de groază, ce sunt nelipsite pentru această perioadă a anului. Iată câteva filme care te vor speria până la oase.

1. The Exorcist 

Producția cinematografică este bază pe romanul lui William Blatty din 1971, iar acesta aduce în atenția oamenilor trei scenarii, o fetiță de 12 ani este posedată de demoni și numai un exorcist o poate salva. Cu cât timpul trece, simptomele îi pun în pericol viața, iar singura variantă pe care mama fetiței o mai are este să găsească o persoană dispusă să îi salveze fata din fața demonului.

2. The Shining 

Filmul ce se află pe această listă reprezintă o ecranizare a romanului omonim a lui Stephen King, în care se spune povestea lui Jack Torrance, un alcoolic care vrea să se lase de băutură, ce decide să își ia soția și copilul într-o cabana luxoasă de care trebuie să aibă grijă în afara sezonului estival. Săptămânile petrecute acolo trec, iar personajele principale încep să aibă episoade de halucinații terifiante, care scot la suprafață scene de crimă oribile ce au avut loc în acel hotel celebru.

Nebunia lui Jack devine tot mai puternică, comportamentul lui devine din ce în ce mai instabil, mai violent și mai brutal, fiind un adevărat pericol pentru persoanele dragi.

3. A Nightmare on Elm Street 

Un clasic pe care pasionații de filme îl urmăresc de fiecare Halloween este A Nightmare on Elm Street, producție cinematografică ce spune povestea lui Nancy, ce are un coșmar teribil despre o persoană înspăimântătoare, mai exact pe Freddy Krugger, cunoscut pentru degete lungi, sub formă de cuțite, de la mâna dreaptă.

Nancy urmează să afle că nu doar ea are astfel de coșmaruri, prietenii ei fiind în aceeași situație, urmând ca aceștia să decedeze la scurt timp. Nancy crede astfel că singura variantă în care ea să supraviețuiască este să stea trează, în timp ce află cine este persoana din visele ei. 

4. Hannibal Rising 

Hannibal Rising este o producție cinematografică ce pune în atenția oamenilor povestea anilor de formare a monstrului Hannibal Lecter, mai exact perioada petrecută de acesta pe frontul de est și de plecarea sa în Franța cu văduva unchiului.

Femeia se comporta cu multă grijă și iubire, iar deși aceste calități ar fi trebuit să îl ajute pentru a se vindeca, Hannibal își amintea cele mai groaznice amintiri din război, devenind un mosntru după toate traumele prin care a trecut.

5. 30 Days of Night 

30 Days of Night spune povestea unui oraș din Alaska, care în fiecare an este cufundat în noapte timp de o lună, motiv pentru care oamenii preferă să plece în zonele luminate. Un misterios grup de străini apare, iar tot ce își doresc este să profite de această lună pentru a teroriza locuitorii, în apărarea orașului, șeriful și supraviețuitorii se chinuie să-și amâne sfârșitul până la reapariția soarelui. 

Citește și: Când este celebrat Halloween-ul în anul 2023? Tradiții pentru această zi

Thrillere psihologice pentru cei pasionați

1. Se7en 

Acest thriller psihologic aduce în atenția pasionaților un criminal cu o minte sclipitoare, ce reușește să se joace cu doi criminaliști, unul mai în vârstă, ce urmează să iasă la pensie într-o săptămână și altul tânăr, ce își dorește să îl ajute pe colegul său să rezolve cazul înainte de sfârșitul carierei sale. Criminalul ajunge să omoare persoanele în funcție de cele șapte păcate capitale, însă ce se va întâmpla după acestea?

2. Black Swan 

Producția cinematografică spune povestea Ninei, o balerină într-o companie de balet din New York, o dansatoare cu mult potențial, ce ajunge să se lupte pe locul unei colege în "Lacul lebedelor". Nina are concurență: o nouă dansatoare, Lily, însă directorul are nevoie de o balerină care să fie atât grațioasă și inocentă, dar și vicleană și senzuală, iar în drumul spre a găsi cele două componente ale ei, Nina începe să-și descopere partea întunecată, cu o inconștiență care amenință s-o distrugă.

3. Side Effects 

Emily și Martin formează un cuplu de invidiat, perfect pentru cei cunoscuți lor, până în momentul în care el este arestat pentru fraudă și condamnat la 4 ani de închisoare. După perioada petrecută în spatele gratiilor, Martin este întâmpinat de o soție total schimbată, aflată la limita depresiei și cu tendințe de sinucidere, astfel femeia ajunge la psihiatru, unde primește medicamente primite în fază experimentală, ce ajung să îi facă mai mult rău.

4. Orphan 

Filmul Orphan arată povestea tragică a pierderii unei sarcini  prin care au trecut soții Kate și John Coleman, iar pentru a trece peste acest episod traumatizant, cei doi se hotărăsc să adopte un copil de la orfelinatul din localitate, acolo unde se atașează de o fetiță pe nume Esther, însă fata nu este ceea ce pare. Kate începe să fie tot mai îngrijorată de siguranța familiei, însă nu primește susținere din partea soțului ei, însă adevărul se apropie să iasă la suprafață.

5. Halloween 

Această producție cinematografică spune povestea lui Michael Myers, ce o ucide pe sora lui mai mare într-o noapte de Halloween, urmând să petreacă 15 ani într-un spital pentru bolnavi psihic pentru fapta pe care a comis-o. Atunci când reușește să scape, Michael Myers se întoarce în orașul său natal pentru a o găsi pe sora sa mai mică și să îi omoare pe toți cei ce îi apar în cale. 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.