“Am vrut să vorbim despre adevăr. De ce este atât de tulburător pentru oameni?”

“Guns” (“Arsenalul Morţii”) este minseria care pune în scenă cultul armelor, atât de des întâlnit în oraşele mari ale Canadei. Este cea mai recentă producţie de patru ore a regizorului David "Sudz" Sutherland, care prezintă un subiect controversat rupt chiar din realitate.

Încă de la prima săptămâna de filmare, “Guns” provoacă controverse. Genialul Sutherland spune că vrea să dezvăluie răspăndirea traficului de arme care tulbură locuitorii din Toronto."Avem

de-a face cu traficul de droguri, de fiinţe umane, iar acum ne confruntăm cu cel de arme care scapă de sub control”, spune Sutherland.

Regizorul a avut mare succes anul trecut cu filmul de televiziune “Doomstown” care are în prim plan violenţa şi traficul de droguri din Toronto."Acum ne concentrăm pe ceva mult mai amplu” arătând spre soţia lui, Jennifer Holness, unul din scenariştii filmului şi cea care a implicat nume mari de actori în proiect."Colm

Feore a aruncat o privire asupra scenariului şi a fost primul care a vrut să facă parte din echipă. Apoi au urmat Elisha Cuthbert, Gregory Smith, apoi Shawn Doyle.”

"Am vrut să spunem adevărul. De ce este atât de incomod pentru oameni? Este ficţiune într-adevăr, însă bazată pe fapte reale. Am cercetat împreună cu poliţia pentru a descoperi de unde vin sutele de arme”, mărturiseşte Sutherland.
Regizorul s-a documentat minuţios asupra celor care fac trafic cu arme: sunt capii Mafiei care se întorc din Florida sub acoperire sau nu.
La vamă nu sunt opriţi, iar ambarcaţiunile sunt cele mai cunoscute purtătoare de arme, lăsând la o parte ţigările şi bananele.

Holness spune că filmul este un produs al mediului urban canadian, iar traficul de arme provine de la negrii din Caraibe. “Pe vremea mea nu auzeam de arme. De cuţite da, însă azi, un puşti care face parte dintr-o bandă, trebuie neapărat să aibă o armă.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”