Un episod glorios despre prima Unire a Ţărilor Române şi despre existenţa interioară a lui Mihai Viteazul!

Filmul lui Constantin Vaeni este o noua versiune după Mihai Viteazul, după cel realizat cu şapte ani înainte de Sergiu Nicolaescu. Filmul este o comandă făcută chiar de şeful statului, Nicolae Ceauşescu, care dorea un film cu mai multă "conştiinţă de clasă", care să pună mai puţin accentul pe acţiune şi lupte şi mai mult pe "gândirea" eroului, al cărui urmaş se credea.

Această viziune asupra lui Mihai Viteazul, pune în prim plan episodul glorios al primei Uniri a Ţărilor Române, precum şi frământările existenţei sale, dar şi dedesubturile diplomatice ale politicii marelui domnitor.



Filmul este concentrat asupra celor cinci ani de domnie care, după victoria de la Călugăreni, au pregătit Unirea din 1600. Voievodul este urmărit mai ales în demersurile diplomatice, întreprinse pentru realizarea alianţelor necesare contracarării năvălirilor tătare şi turceşti.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”