Jeremy Irons te invită să descoperi viaţa lui John, un fotograf bolnav de leucemie, care decide să facă un ultim fotoreportaj despre viaţa de pe străzile din Hong Kong, cu câteva zile înainte ca această provincie să fie retrocedată autorităţilor chineze.

După 99 de ani de capitalism, în anul 1997 Marea Britanie cedează provincial Hong Kong autorităţilor chineze. Acest eveniment provoacă adevărate mişcări sociale, evidenţiate de regizorul Wayne Wang în filmul CUTIA CHINEZEASCÃ. Jeremy Irons îţi dă întâlnire în această producţie, în rolul lui John, un fotograf care a petrecut peste un deceniu în Hong Kong şi care surprinde exact momentele care preced retrocedarea acestei provincii către Republica Populară Chineză.

Lucrurile se agravează de îndată ce John află că are o formă rară de leucemie şi mai are de trăit doar câteva luni.

Fără a mai sta pe gânduri, personajul lui Jeremy Irons îl ia pe prietenul său Jim (Rubens Blades) şi un fotograf chinez pe nume Chang (Michael Hui) şi porneşte într-o aventură prin aglomeratul Hong Kong, pentru a face un ultim fotoreportaj despre viaţa de pe străzile acestei provincii.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”