Nu pierde o capodoperă a cinematografiei româneşti, o ecranizare a nuvelei cu acelaşi titlu de Ion Luca Caragiale, avându-l în rolul principal pe genialul Girgore Vasiliu Birlic!

Lefter Popescu, un funcţionar mărunt, îşi încearcă norocul cumpărând două lozuri. Ghinionist convins, Lefter Popescu nu aşteaptă cu nerăbdare rezultatele loteriei de aceea îşi uită biletele în buzunarul jachetei.

Cum rezultatele nu întârzie să apară, iar Lefter pare a fi câştigătorul, personajul începe o adevărată operaţiune de recuperare a celor două lozuri. Biletele, în schimb sunt de negăsit, iar jacheta, dispărută.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Providenţa

îl ajută să-şi recupereze jacheta, dar fără succes căci biletele nu se aflau în buzunar. Căutările lozurilor şi iluzia câştigului îl aduc în pragul demenţei. În cele din urmă aventura se transformă într-o tragi-comedie, exprimată sublim de numele personajului, predestinat să rămână lefter.