« Acea parte mai întunecată a poveştii şi replicile comice sunt un antidot la sentimentalism, de care nu sunt interesat. »

Chris şi Annie sunt foarte bune prietene chiar dacă sunt atât de diferite. Locuind într-un orăşel, în Yorkshire Dales, vieţile lor pline de seninătate sunt umbrite când soţul lui Annie moare de leucemie. Chris, membră aWomen"s Institute, ia iniţiativa de a strange fonduri pentru spitalul orăşelului. Ideea se bazează pe curajul de a face un calendar, cu femei în diferite ipostaze pentru fiecare lună a anului. Însă acestea vor apărea nud, indiferent dacă sunt fotografiate făcând gem, udând florile sau croşetând.



Mai repede decât se aşteptau, acest calendar s-a raspandint în întreaga lume, iar protagonistele, femei trecute de prima tinereţe, sunt chemate la Hollywood pentru interviuri, şedinţe foto şi talk-show-uri. Astfel, şi prietenia dintre Chris şi Annie este pusă la încercare din cauza acestor schimbări radicale.

"Calendar Girls" a fost inspirat dintr-o poveste de viaţă adevărată. În 1999, a fost publicat un calendar în speranţa de a strânge fonduri pentru spitalul local, care s-a ocupat de soţul Angelei Baker, John, bolnav de leucemie.
Astfel, toate femeile, care făceau parte din Women"s Institute au pozat nud în calendar, deşi aveau o anumită vârstă.

"Pentru că filmul este inspirat dintr-o poveste adevărată, aduce multe provocări şi presiuni, declară regizorul filmului, Nigel Cole. Fiind o poveste adevărată, cu toţii am vrut să rămână în acest spirit, dar pe deasupra am vrut să realizăm şi un film bun, aşa că trebuia să ne luăm anumite libertăţi.”


 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"