Viaţa în spatele gratiilor e brutală, iar miza de a supravieţui printre cei mai periculoşi deţinuţi este un act nebun de curaj!

Cu o carieră cinematografică de peste 110 producţii în care a fost distribuit ca actor, Steve Buscemi este unul dintre puţinii artişti hollywoodieni care şi-au manifestat atenţia în mod constructiv faţă de rolul de regizor. ÎNCHISOAREA DURILOR, cel de-al patru film regizat vreodată de Steve Buscemi, ţi-i prezintă pe Willem Dafoe şi Mickey Rourke în rolurile a doi deţinuţi cu cea mai mare influenţă într-un penitenciar de maximă securitate, din SUA.

Ron Decker (Edward Furlong) este un simplu adolescent care păşeşte cu stângul spre maturitate. E acuzat de posesie şi consum de marijuana, motiv pentru care i se acordă cea mai dură pedeapsă, pentru a-i servi drept exemplu: ani grei de închisoare, chiar în acest penitenciar. Buscemi, care pentru acest film s-a inspirat din povestea reală a scriitorului Edward Bunker, îţi prezintă conflictele de după gratii prin ochiii lui Ron, care nu ştie cine îi este prieten şi cine îl consideră inamic, dar pentru care privilegiile unui statut cât mai lipsit de griji este alierea cu unul dintre factorii de

influenţă din penitenciar.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Demonstrând o bunăvoinţă greu de asociat cu imaginea unui deţinut considerat pericol public, Earl Copen (Willem Dafoe) decide să-l protejeze pe Ron şi chiar să-l înveţe cum să se descurce în închisoare, evitând în acelaşi timp actele de violenţă.

Lecţie de viaţă sau pur şi simplu ilustrarea unui mediu prin excelenţă masculin, ÎNCHISOAREA DURILOR te provoacă să vezi o realitate despre care ai auzit şi în acelaşi timp nu ştii nimic.