Dintr-o familie distinsă şi cu 20 ani mai în vârstă decât Maria, tâmplarul Iosif este profund impresionat de frumuseţea ei nevinovata. El a avut o familie care a fost tragic ucisa de soldaţi iar dupa pierderea avuta, el este încă foarte afectat. Tot ce i-a mai ramas sunt cei 3 nepoti, Simon, Joses şi Iuda, iubiti de Joseph ca proprii sai fii.

Iuda se logodeste cu Marta din Nazaret şi Iosif calatoreste inapoi cu ei in satul mic de unde provine ea. În timpul nopţii, legionarii romani navalesc în oraş, o violeaza pe Martha şi o ucid brutal pe mama sa. Innebunit de furie şi dorind răzbunare, Iuda şi cei doi fraţi ataca tabara soldaţilor. Iuda îşi pierde viaţa în timp ce Simon şi Iose devin fugari.

Represaliile Romane sunt brutale, dar Joseph reuşeşte să ii duca pe Maria şi familia ei în munti, in siguranţa.
La patul de moarte, tatal Mariei, Joachim, ii spune lui Iosif să ia mâna fiicei sale în căsătorie. Joseph este de acord, dar după logodna lor este chemat departe pentru a lucra la un proiect la regele Irod.
Când Joseph se întoarce, el este îngrozit să afle că Maria a fost infidela, pentru ea este însărcinată. Initial nu crede ceea ce sustine Maria, că aceasta este lucrarea lui Dumnezeu, dar după ce el vede adevărul într-un vis, credinţa lui este restaurata, iar ei se căsătoresc.
Forţati înapoi la Betleem, de către un decret roman, care ii obliga pe toţi să se întoarcă în oraşele lor de origine pentru înregistrare, Iosif şi Maria sunt nevoiti să găsească refugiu într-un grajd, unde se naşte Iisus.

Iuda se logodeste cu Marta din Nazaret şi Iosif calatoreste inapoi cu ei in satul mic de unde provine ea. În timpul nopţii, legionarii romani navalesc în oraş, o violeaza pe Martha şi o ucid brutal pe mama sa.

Innebunit de furie şi dorind răzbunare, Iuda şi cei doi fraţi ataca tabara soldaţilor. Iuda îşi pierde viaţa în timp ce Simon şi Iose devin fugari.

Represaliile Romane sunt brutale, dar Joseph reuşeşte să ii duca pe Maria şi familia ei în munti, in siguranţa. La patul de moarte, tatal Mariei, Joachim, ii spune lui Iosif să ia mâna fiicei sale în căsătorie. Joseph este de acord, dar după logodna lor este chemat departe pentru a lucra la un proiect la regele Irod.

Când Joseph se întoarce, el este îngrozit să afle că Maria a fost infidela, pentru ea este însărcinată. Initial, nu crede ceea ce sustine Maria, că aceasta este lucrarea lui Dumnezeu, dar după ce el vede adevărul într-un vis, credinţa lui este restaurata, iar ei se căsătoresc.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Forţati înapoi la Betleem, de către un decret roman, care ii obliga pe toţi să se întoarcă în oraşele lor de origine pentru înregistrare, Iosif şi Maria sunt nevoiti să găsească refugiu într-un grajd, unde se naşte Iisus.

 

  • Distribuția: Tobias Moretti, Stefania Rivi, Massimo Reale