Aventura evoluţiei începe cu un vis, o fantezie şi cu distrugerea lor!

"Jurassic Park III", continuarea de la "Jurassic Park: The Lost World" este prima parte din serie care nu are la bază nici romanul lui Michael Crichton şi nici nu este regizat de Steven Spielberg.

Acţiunea filmului se desfăşoară pe insula Isla Sorna, aceeaşi care se regăseşte şi în cea de-a doua parte, în care un cuplu căsătorit îl angajează pe Dr. Alan Grant pentru a le găsi fiul.

Niciun personaj din al doilea film nu apare în această a treia parte.

Efectele speciale folosite pentru recrearea dinozaurilor sunt o combinaţie între efectele animatronice şi cele CGI. Dinozaurii arată diferit faţă de cei din celelalte filme Jurassic datorită noilor descoperiri şi teorii din domeniul paleontologic care sugerează că specia Velociraptors avea aripi.

Opt ani mai târziu, disperat să finanţeze cercetarea pentru noua sa teorie privitoare la inteligenţa Velociraptor-ilor, Grant este foarte vulnerabil atunci când bogatul aventurier Paul Kirby (William H.
Macy) şi soţia sa Amanda (Tea Léoni) l-au abordat cu o propunere- îi vor da bani dacă el îi va însoţi într-un tur aerian la Isla Sorna, o a doua insulă unde se produceau dinozauri prin inginerie genetică.

Însoţit de protejatul său (Alessandro Nivola), Grant suspectează că ceva nu e în ordine atunci când pilotul se pregăteşte de fapt să aterizeze pe insulă. Supărat şi alarmat, Grant începe să protesteze când de undeva apare o creatură enormă în calea avionului forţându-l să se prăbuşească în junglă.



Eşuat din nou pe o insulă populată de dinozauri clonaţi, Grant descoperă în final adevăratul motiv pentru care cei doi l-au invitat să-i însoţească în această expediţie. Excursia nu a intenţionat niciodată să fie un simplu tur cu avionul ci de fapt era vorba despre o misiune de căutare şi salvare.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Cei

doi Kirby, divorţaţi şi făcând parte acum din clasa mijlocie, s-au reunit pentru singură dorinţă: să-şi găsească băiatul în vârstă de 14 ani, Eric (Trevor Morgan), care a dispărut în timp ce se afla în vacanţă cu prietenul Amandei.