"The Lost World", spre deosebire de Jurassic Park, îşi umanizează monştrii în măsura în care şi E.T. ar înţelege!”

“Jurassic Park: The Lost World” este al doilea film care face parte din franciza “Jurassic Park”, al cărui regizor, Steven Spielberg, se foloseşte din nou de romanul omonim al lui Michael Crichton pentru adaptarea lui pe marele ecran.

Filmul se concentrează asupra insulei Isla Sorna, un aşezământ auxiliar al insulei Jurassic Park, unde dinozaurii s-au refugiat pentru a trăi în sălbăticie. Ian Malcolm este şeful expediţiei ce are ca scop monitorizarea dinozaurilor în habitatul lor, în timp ce o altă echipă se străduieşte să-i captureze pentru a-i duce în cel de-al doilea Jurassic Park din San Diego.



După lansarea cărţii şi după succesul primului film, asupra lui Crichton a planat o presiune imensă nu doar din partea fanilor, ci şi din partea lui Spielberg, pentru a face o nouă continuare. O dată ce cartea a fost publicată în 1995, au început şi filmările pentru continuarea filmului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Referitor

la producţie, Spielberg a sugerat că secvenţa cu atacul unui Tyrannosaurus rex asupra locuitorilor oraşului San Diego a fost introdusă în film, inspirată fiind, dintr-o scenă asemănătoare din filmul “The Lost World”, adaptat după romanul lui Sir Arthur Conan Doyle, în care un Brontosaurus atacă populaţia Londrei, în anul 1925.

Au trecut patru ani de la încercarea nereuşită de a crea un parc populat cu dinozauri pe Insula Nublar.
Dar John Hammond nu a pierdut deloc timpul şi acum îi mărturiseşte lui Ian Malcolm că mai există o insulă, despre care nu ştie nimeni, unde au fost creaţi iniţial dinozaurii de pe Nublar.

Uitaţi de lume, dinozaurii au supravieţuit şi au crescut în Atelierul B de pe Insula Serna şi acum Hammond este nerăbdător să-şi facă cunoscute realizările. Înainte ca totul să fie făcut public, Malcolm adună o echipă de cercetători pentru a vizita insula şi pentru a face cercetări la faţa locului.


Când echipa ajunge pe insulă, ei descoperă un grup condus de nepotul lui Hammond ce avea cu totul alt scop decât cel ştiinţific. Membrii grupului voiau să captureze dinozaurii şi să-i vândă unui parc de distracţii din San Diego. După o serie de evenimente ciudate, ambele grupuri rămân izolate pe insulă fără nici o posibilitate de comunicare. Atunci începe adevărata teroare şi toţi, indiferent din ce grup fac parte, trebuie să lupte pentru propria viaţă.

În 1998, pelicula a fost nominalizată la Oscar pentru cele mai bune efecte speciale.