Plin de secvenţe coregrafice complexe şi momente de umor inteligent, “The Young Master” este unul din filmele reprezentative ale carierei cinematografice a lui Jackie Chan.

După ce a eşuat căutându-şi gloria la Hollywood, în primii ani ai debutului său cinematografic, Jackie Chan se întoarce la Hong Kong pentru a realiza “The Young Master”, un film care marchează începutul unei lungi şi fructoase colaborări cu casa de producţie Golden Harvest. După succesul pe care începe să-l aibă datorită lui Raymond Chow şi Jimmy Wang Yu, directorii de la Golden Harvest, tânărul Chan este, în sfârşit, liber de orice obligaţie contractuală a regizorului şi producătorului Lo Wei şi are, de asemenea, mână liberă să-şi facă filmele în stilul "Jackie Chan".



Astfel, “Maestrul”( “The Young Master”) face parte din vechea şcoală a artelor marţiale, în ce priveşte decorul şi acţiunea. Iar cel mai important detaliu care încadrează filmul în această epocă este umorul pe care îl degajează Chan şi energia debordantă a cascadoriilor pe care le face, caracteristice de altfel tuturor filmelor marca Jackie Chan.

În “Maestrul”, Chan reia rolul atât de familiar al îndrăgitului ştrengar Dragon, care împreună cu fratele său Tiger (Wei Pak) îşi duce traiul în interiorul unei şcoli de arte marţiale, condusă de venerabilul Maestru Tien (Tin Fung).


După ce trădează codul şcolii de arte marţiale, Tiger (Wei Pei) este exclus din orânduire şi se alătură unei bande de răufăcători. Căutându-şi fratele, Dragon sfârşeşte prin a fi urmărit, în acelaşi timp şi de o bandă de criminali şi de poliţie, care îl iau drept Tiger. Într-o confruntare cu liderul benzii, Dragon îşi foloseşte toate abilităţile şi imaginaţia pentru a-l înfrânge pe temutul Kam (Ing-sik Whang). Astfel, "The Young Master" abundă în strălucire şi creativitate de care dă dovadă Jackie Chan prin intermediul personajului său, Dragon.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”