Martorul unei crime nu trebuie lăsat în viaţă sub nicio formă.

Filmul “Il Testimone” înfăţişează pe de o parte, viaţa unei familii obişnuite, care devine ţinta unei organizaţii mafiote, iar pe de altă parte, ilustrează ororile, crimele, jafurile pe care organizaţia le comite. Un rol ingrat îi revine poliţiei italiene care, deşi se străduieşte să elimine toată această ciumă a societăţii, nu face decât să se împiedice în propiile acţiuni, iar metodele de protejare a martorilor sunt atât de înapoiate, încât aceştia îşi asumă riscul de a muri pentru libertatea şi demnitatea celorlalţi gratis.



Un medic veterinar, Marco Basile (Raoul Bova) duce o existenţă destul de liniştită într-un orăşel din sudul Italiei unde, împreună cu familia, deţine o fermă. Într-o noapte, el asistă la o crimă monstruoasă comisă de membrii unei organizaţii mafiote.

Neputând trăi cu conştiinţa împăcată şi vrând s-o ajute pe fiica celui decedat, Marco se hotărăşte să meargă la poliţie şi să spună adevărul. Din acest moment, pentru el şi familie începe un calvar fără sfârşit.
Pentru siguranţa lor, ei trebuie să-şi părăsească ferma, să-şi ia o identitate falsă, să renunţe la creditul bancar pe care l-au obţinut cu atâtea eforturi şi să se izoleze de restul lumii.
 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”