Când 800.000 de oameni sunt ucişi în 100 de zile, ţi-ai risca viaţa pentru a-i salva pe supravieţuitori?

În filmul regizat de Michael Caton-Jones, John Hurt şi Hugh Dancy fac o echipă formidabilă pentru a-ţi prezenta în scene de un realism şocant evenimentele petrecute în anul 1994, în Ruanda.

Bazat pe o întâmplare adevărată, filmul MASACRU ÎN RUANDA este povestea unui preot catolic (John Hurt) şi a unui tânăr profesor de engleză (Hugh Dancy) care sunt prinşi în mijlocul genocidului din Ruanda. Cei doi încearcă să salveze 2.500

de refugiaţi ruandezi, dar în momentul în care populaţia Tutsi este abandonată de forţele belgiene ale ONU, cei doi se văd nevoiţi să aleagă între a rămâne să fie masacraţi alături de ruandezi sau să plece pentru a scăpa cu viaţă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

La

filmările pentru această peliculă, actorilor din distribuţie li s-au înmânat fie arme adevărate fără încărcătoare, fie curele cu muniţie reală, de război, astfel încât fiecare scenă să fie cât mai realistă. Chiar şi titlul original al filmului a fost inspirat din actele petrecute acolo: militarii ONU obişnuiau să împuşte câinii care mâncau cadavrele celor ucişi în acest genocid.