"Cu o forţă interpretativă inegalabilă, Victor Rebengiuc adaugă portretelor sale de mare artă, o nouă biruinţă cinematografică"

Filmul este inspirat din nuvela omonimă a scriitorului Ioan Slavici, o poveste de dragoste neîmplinită care scoate în evidenţă mentalităţi şi atitudini specifice universului rural din Transilvania sfârşitului de secol XIX, care mai face parte încă din imperiul Austro-Ungar.

Busuioc (Victor Rebengiuc), un ţăran bogat din Curtici îşi trimite fiul Iorgovan (Adrian Pintea), împreună cu servitorul Sofron (Şerban Ionescu) în satul vecin pentru a găsi oameni la munca câmpului.



Iorgovan este îndrăgostit de Simina (Manuela Hărăbor), fiica unui ţăran sărac, dintr-un sat de munte, în căutarea căreia pleacă. Cum şi Simina îi împărtăşeşte sentimentele ea acceptă să vină la culesul recoltei împreună cu tatăl său. Sentimentele lui Iorgovan sunt confuze, este slab şi sfâşiat între dragostea sinceră pentru Simina şi obstacolul prejudecăţilor şi diferenţelor de poziţie socială.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”