“Project A”, un regal al artelor marţiale în care Jackie Chan sfidează moartea

La sfârşitul secolului al XIX-lea Marea Britanie era încă stăpâna Hong Kong-ului, însă piraţii japonezi erau stăpânii mărilor.

Dacă cineva poate evita ca un conflict să se extindă la nivel internaţional, acela este neînfricatul Dragon Mi Yong (Jackie Chan) care, împreună cu Fei (Sammo Hung) şi Captain Tzu (Yuen Biao), va încerca să pună capăt acţiunilor nelegiuite ale piraţilor.

“Project A”( “Pământ şi Apă”) marchează întoarcerea lui Jackie Chan la cinematografia asiatică după prima sa încercare de a cuceri Hollywood-ul cu rolul secundar din “The Cannonball Run”.

În contrast cu acesta, “Project A” a avut un succes uriaş în Hong Kong, încasând 40 de milioane de dolari. Filmul a fost bine primit mai ales în Asia de Est. În Japonia Împăratul Showa a fost atât de entuziasmat şi nerăbdător să vadă o continuare, încât i-a propus lui Chan să facă “Project A Part II”.

Producţia este faimoasă şi pentru momentele comice, dar şi pentru cascadoriile spectaculoase inspirate de Buster Keaton şi Harold Lloyd.

O secvenţă celebră fiind cea în care Chan atârnă de ceasul unui turn de 18 metri înălţime. Cascadorul a fost inspirat de filmul din 1923 “Safety Last” în care Lloyd stătea agăţat de ceasul unui turn.

Deşi la capitolul profunzime, “Project A” nu stă atât de bine, magia lui vine din interpretarea lui Chan care menţine vie atenţia publicului. Filmul este un must-see pentru fanii lui Jackie deoarece cele mai faimoase cascadorii ale lui pot fi văzute doar aici.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”