Filmul  "Scurtcircuit", productie impresionanta prin care sunt reflectate evenimente in stransa legatura cu incendiul produs la Maternitatea Giulesti din Capitala, va fi difuzat  de Kanal D. 

            Lungmetrajul, regizat si produs de Catalin Saizescu, are in distributie nume sonore ale filmului romanesc, precum Dorel Visan, Maia Morgenstern, Magda Catone, Claudiu Bleont, si prezinta drama omului simplu prins in mecanismul unui sistem social disfunctional, ce poate ucide. 

            Pornind de  la realitatea cruda a adolescentelor care devin mame,  trecand prin suferintele unei familii modeste, care se zbate sa supravietuiasca, si culminand cu tragedia mortii nou-nascutilor, in urma unui lant al slabiciunilor- erori umane, coruptie, disfunctionalitati ale sistemului medical-, filmul isi trece publicul print-un carusel de emotii, facand apel si la constiinta fiecaruia dintre privitori.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

            Melania (Maruca Baiasu), o eleva de 15 ani, provenind dintr-o familie modesta, cu tatal somer, ramane insarcinata. Un coleg de clasa, Emi (Manuel Nicolae), este parintele copilului.  Mamele minorilor ii despart pe cei doi si hotarasc sa dea spre adoptie copilul ce urmeaza sa vina pe lume. Un functionar  gaseste cadrul legal pentru vanzarea bebelusului, iar pe acest traseu, mita e solutia obligatorie. La o zi dupa ce Melania naste, salonul de terapie intensiva unde se afla micutul este mistuit de flacari. 

Evenimentele care au precedat si urmat tragediei formeaza tabloul complet al dezastrului.

  • Distribuția: Dorel Visan, Maia Morgenstern, Magda Catone, Claudiu Bleont