Un thriller amestecat cu dramă care ţine publicul cu sufletul la gură până la ultima secvenţă !

O mulţime de cadavre cu răni de gloanţe au fost găsite într-un tunel din nordul Mexicului, iar doi tineri din San Diego au dispărut misterios în timp ce se plimbau cu bicicleta în oraş. Aceasta este, pe scurt, intriga din "Tunelul Tăcerii" ("I witness").

Interpretarea lui Jeff Daniels în rolul unui investigator al Drepturilor Omului în Mexic, devine din ce în ce mai interesantă atunci când căpătă o nuanţă neutră faţă de evenimente.

Deşi pare că îşi petrece toată viaţa "cât mai aproape de adevăr", personajul său, James Rhodes păstrează o distanţă care sa-i permită să analizeze lucid cazul.

Alături de detectivul Claudio Castillo (Clifton Collins Jr.) el încearcă să dezlege misterele unei conspiraţii care face constant victime nevinovate. Daniels şi Collins dezvăluie pe parcursul filmului o chimie neforţată, iar scenele în care cei doi apărători ai legii, aflaţi pe baricade opuse ajung să realizeze că luptă pentru aceeaşi cauză, stau mărturie.


Filmul aduce ceva din inteligenţa replicilor unui film mai vechi ale regizorului Rowdy Herrington, "A Murder of Crows," în care personajul negativ are o înclinaţie spre deghizare şi o predilecţie spre literatură pe care personajul lui Cuba Gooding Jr. trebuie să le facă faţă.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

"I

witness" este un thriller cu accente puternice de dramatism, în care Jeff Daniels a investit pe lângă talent şi acel simţământ al previziunii. Contribuţia echipei tehnice este cu atât mai vizibilă cu cât au participat Michael Manna, George Romero şi Pasquale Buba.