Ce se întâmplă când un fan face excepţie de la regulă?!

Sunt ca valurile mării privite de la distanţă, sunt uniţi de aceeaşi dorinţă, sunt milioanele de necunoscuţi care-i transformă în idolii de pe coperţile revistelor şi sunt cunoscuţi sub denumirea generică de "fani".

Şi pentru toţi fanii, regulile sunt clare: "să nu te apropii prea tare de idolii tăi". Însă un fan, Gil Renard (Robert De Niro) este pe cale să încalce regula. Cariera strălucită a idolului său, Bobby Rayburn( Wesley Snipes) înseamnă totul pentru Gil.

Este poţiunea care îl ţine în viaţă, trasformând-o într-un ţel. Când Bobby are un sezon prost, întreaga viaţă a lui Renard este dată peste cap. Astfel tot ce-i rămâne, e impulsul de a-şi readuce idolul pe culmile gloriei, ceea ce înseamnă că va ieşi de sub umbra fanului şi va intra pe scenă, dobândind personalitate, chiar prea multă.

"Un Admirator Fanatic" ("The Fan") e bazat pe romanul lui Peter Abrahams şi adaptat pentru ecrane de Phoef Sutton.
Filmul îl prezintă pe De Niro reciclând părţi din rolurile de maniac ("Taxi Driver", "The King of Comedy" şi "Cape Fear") pe care le-a interpretat de-a lungul carierei. Personajul lui De Niro îşi duce idolatrizarea la extrem, eliminând orice obstacol din calea lui Rayburn, care i-ar putea ştirbi strălucirea.

Interpretarea marelui actor devine terifiantă, plină de sensibilitate şi amuzantă din momentul în care Gil transcendă realitatea şi începe să-şi spioneze idolul, să omoare pentru el, să-i răpească fiul, să-l pedepsească în final pentru trădare.
În schimb, personajul lui Snipes devine din ce în ce mai plăcut publicului, după ce capătă un aer umil, de victimă, în faţa lui Gil.

Regizat de Tony Scott ("Top Gun", "Crimson Tide") filmul capătă, pe parcus, aerul de thriller despre o eră în care admiraţia fanilor pentru eroii lor ajunge la paroxism.
 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”