Filmul tragediei în care Cristian, un director de şcoală din Tecuci, a ales să se sinucidă pe Drumul Morţii E 85: ”Te-am abandonat o dată pentru o femeie care nu a meritat şi acum o fac definitiv”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 mar 2023, 11:52

Ce scria în mesajul de adio lăsat de un director din Tecuci, care s-a sinucis pe drumul morții E85

Sursa: Facebook Cristian Stănilă/radiotecuci.com - colaj Kanal D

Un director al unei școli din Tecuci a murit după ce a intrat cu mașina într-un TIR de pe contrasens. A anunțat că se va arunca în ghearele morții printr-un mesaj, dar nu l-a crezut nimeni.

În urmă cu un an, directorul în vârstă de 37 de ani a mai avut o tentativă de sinucidere, dar a rămas, în continuare, la conducerea școlii gimnaziale la care era angajat în Tecuci.

Ce scria în mesajul de adio al directorului din Tecuci

În vârstă de 37 de ani, directorul unei școli gimnaziale din Tecuci a intrat intenționat cu autoturismul pe contrasens.

Cristian a făcut o manevră fatală în comuna Pufești, pe drumul morții E85, și a fost lovit în plin de un șofer de TIR care circula regulamentar. 

„A fost un profesor bun, iubit de către copii şi un foarte bun director”, a declarat Luci Costin, primar Tecuci.

„Dragul meu băiat, te-am abandonat o dată pentru o femeie care nu a meritat şi acum o fac definitiv(...)

tati o să te vegheze de sus, de la îngeri”
, este mesajul de adio lăsat de Cristian, în urmă cu un an, la prima tentativă de sinucidere.

Citește și: „La spital, dacă doriți”. Ce a provocat accidentul feroviar din Teleorman. Mașini împrăștiate pe șine și sute de oameni îngroziți, după ce un tren cu pasageri a lovit un marfar

În urmă cu un an, Cristian lăsase alt mesaj de adio pe Facebook, iar prietenii lui au lansat un apel de ajutor. Bărbatul a fost oprit de polițiști în timp ce încercase să se omoare pe barajul de la Movileni. Ulterior, directorul a negat că ar fi scris acel mesaj și a susținut că cineva i-a furat telefonul și a scris în locul lui. De data aceasta, Cristian și-a anunțat fosta soție că se va sinucide, într-un mesaj pe Whatsapp.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Când vei citi acest mesaj…nu voi mai fi… vei afla că am făcut accident cu un TIR…Asta trebuie să ştie **** (n.r. numele copilului) de acum încolo… tati e un înger care îi va veghea de sus… Nu am putut trăi cu ideea că l-am abandonat la trei ani şi ceva… nu m-am împăcat niciodată cu asta… ultimii doi ani au fost groaznici… fără prieteni, fără un loc unde să îl numesc acasă… fără o familie…

Citește și: Ce făcea femeia în vârstă de 51 de ani, din Slatina, care a murit lovită de o mașină în fața unui spital, înainte de accident

Da, acea femeie m-a omorât cu adevărat… ţi-am lăsat toţi banii transferați în cont, 300 milioane am transferat pentru ****…să nu ştie nimeni… atât mai am…să te descurci o perioadă cu ****… nu am fost un tată bun pentru**** în ultimii doi ani… merita un om care să îi fie alături zi de zi…am pierdut multe momente când puteam fi lângă el… am fost

de atâtea ori apăsat şi nervos când era cu mine… el voia doar să se joace şi eu nu eram în stare să îi ofer asta… ai grijă de puiul nostru… am încredere în **** că va fi lângă voi… te iubesc ****. Să faci rost de certificatul de deces şi să îi faci lui**** pensie de urmaş”, este mesajul de adio lăsat de Cristian înainte să-și pună capăt zilelor pe drumul morții E85.

Cristian nu a putut trece peste faptul că și-a abandonat familia

Cristian suferea mult din cauza faptului că, în trecut, și-a abandonat soția și copilul pentru o altă femeie cu care s-a însurat, dar cu care relația nu a funcționat.

„A suferit mult. Îl vedeam mai mereu cu copilul. Foarte bun om a fost, nu ştiu ce s-a întâmplat”, a spus o vecină.

„Un profesor deosebit. A fost dirigintele copilului meu. A lăsat un bilet de adio”, a declarat o altă vecină.

„Orice ameninţare de sinucidere trebuie luată în serios. De foarte multe ori, ameninţările ascund foarte multă suferinţă, frustrare, dar de multe ori chiar sunt situaţii mai grave, când ascund o depresie profundă care trebuie neapărat tratată. Ajutorul principal trebuie să vină din partea specialistului”, a declarat Keren Rosner, psiholog.

Printr-o postare pe Facebook, Inspectoratul Şcolar Galaţi şi-a prezentat condoleanţele, Contactaţi de Observator, reprezentanţii ISJ au refuzat să comenteze situaţia, dar şi dacă directorul era apt pentru funcţia de conducere pe care a deţinut-o.