// FINALA EURO 2020 // Italia, noua campioană europeană! "Squadra Azzurra" a învins Anglia în finala Campionatului European de fotbal!

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 12 iul 2021, 09:42
Finala Euro 2020
Sursa: pexels.com/pixabay

Italia a învins, duminică seară, Anglia în finala Euro 2020, cucerind trofeul Campionatului European. Italia a învins Anglia în MAREA FINALĂ EURO 2020 după prelungiri și lovituri de departajare.

UPDATE FINALA EURO 2020: Italia a învins Anglia!

Italia a reușit să devină din nou campioană europeană după 33 de ani. Singurul Campionat European cucerit de Italia în afară de cel de aseară este cel din 1968. Italienii au mai jucat o finală în 2000, pierdută contra Franței după prelungiri.

Englezii au deschis scorul rapid în FINALA EURO 2020, prin fundașul de bandă Luke Shaw (minutul 2), însă s-au văzut egalați în minutul 67 prin golul marcat de un alt fundaș, Leonardo Bonucci.

Meciul a ajuns în prelungiri și apoi la loviturile de departajare, unde italienii au reușit să își adjudece trofeul. Italia- Anglia a fost 3-2 după loviturile de departajare. Pentru italieni au marcat la loviturile de departajare Berardi, Bonucci și Bernardeschi și au ratat Andrea Belotti și Jorginho. 

Pentru englezi au marcat doar Karry Kane și Harry Maguire, ratând Rashford, Sancho și Saka.

FINALA EURO 2020: Italia întâlnește Anglia!

Italia va întâlni Anglia în FINALA EURO 2020, după ce reprezentativa Albionului a învins Danemarca în semifinalele Euro 2020 cu 2-1, după prelungiri.

Golul decisiv a fost marcat de Harry Kane în minutul 104, atacantul englez ratând inițial lovitura de pedeapsă, dar înscriind ulterior după ce mingea s-a întors la el.

Penalty-ul în urma căruia Anglia a învins Danemarca a stârnit o uriașă controversă.

Danezii au acuzat că lovitura de la 11 metri a fost acordată incorect, punctul lor de vedere fiind susținut și de către mari antrenori precum Arsene Wenger sau Jose Mourinho.

”Nu e niciodată penalty. Anglia a fost fantastică, dar pentru mine n-a fost niciodată penalty. Cred că la acest nivel, mai ales la acest nivel, o semifinală de Euro, nu înțeleg decizia arbitrului.

Cu atât mai puțin faptul că VAR-ul nu a chemat arbitrul să se uite la fază sau că nu a întors decizia. Ca om de fotbal, sunt dezamăgit că acel penalty a fost acordat”, a declarat Jose Mourinho, citat de fanatik.ro.

FINALA EURO 2020: Italia-Anglia pe Wembley

"Squadra Azzura" a învins Spania în semifinalele Euro 2020 cu scorul de 4-2 (după prelungiri și executarea loviturilor de departajare).

Italia a deschis scorul în minutul 60 prin Federico Chiesa, jucătorul lui Juventus Torino, fiul unui alt fost mare fotbalist, Enrico Chiesa, care a evoluat, printre altele, la Parma, Fiorentina sau Lazio.

Italia, care în centrul apărării s-a bazat pe cuplul de fundași centrali ai lui Juventus Giorgio Chiellini și Leonardo Bonucci, ambii foarte experimentați și trecuți bine de 30 de ani, s-a văzut egalată în minutul 80 de către Alvaro Morata.

Morata, coleg la Juventus cu Chiellini și Bonucci, a fost rezervă aseară, însă a reușit să speculeze o eroare a experimentatei apărări a naționalei Italiei.

Morata a fost înger și demon aseară pentru spanioli, el egalând și trimițând meciul în prelungiri, dar ratând penalty-ul decisiv la loviturile de departajare. De la italieni, la 11 metri a ratat Marco Locatelli, în timp ce la spanioli, în afară de Morata, a mai ratat tânărul Dani Olmo, pe care ibericii se vor baza și la Jocurile Olimpice de vară 2020.

FINALA EURO 2020 STADION: Unde are loc finala Campionatului European

Finala Campionatului European de Fotbal 2020 va avea loc pe vestitul stadion Wembley din Londra (Anglia).

Aceasta în ciuda unui scandal de proporții iscat între marile puteri pe această temă. Germania a cerut ca locația finalei Euro 2020 să fie mutată din pricina variantei Delta a noului coronavirus (Covid 19), ce a luat amploare în Anglia.

60.000 de oameni ar urma să fie în tribune pe Wembley la Finala Euro 2020, lucru cu care cancelarul german Angela Merkel nu este de acord. Conducătorul Executivului german s-a pronunțat deja public în legătură cu acest aspect.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Marea Britanie este o zonă de risc unde este prezentă noua variantă a virusului.  Toți cei care sosesc de acolo trebuie să stea 14 zile în carantină și excepțiile sunt foarte puține. Sper că UEFA va acționa în mod responsabil. Nu găsesc deloc bine faptul că vor fi stadioane pline acolo”, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Italienii și-au asigurat deja prezența în FINALA EURO 2020, ei urmând să afle în această seară cu cine se vor duela în ultimul act al Campionatului European. Cea de a doua finalistă a Euro 2020 se va decide dintre Anglia și Danemarca. 

FINALA EURO 2020: Englezii, entuziasmați să găzduiască ultimul act al Campionatului European de fotbal!

Chiar dacă organizarea finalei Euro 2020 a stârnit o controversă între Germania și Marea Britanie, englezii sunt extrem de entuziasmați să organizeze din nou ultimul act al Campionatului European, după ce au mai făcut acest lucru și la EURO 1996.

Tot Wembley a fost și atunci stadionul pe care a avut loc finala EURO, Germania reușind să își adjudece trofeul, într-o finală contra Cehiei. Eroul nemților a fost atunci Oliver Bierhoff, celebru atacant german, autor a două goluri. A fost 1-1 pe parcursul timpului regulamentar, după care Bierhoff a marcat golul de aur în minutul 95. În acea perioadă exista regula golului de aur, care între timp a fost scoasă.

Citeste si:// EURO 2020// Când au loc semifinalele Euro 2020? Programul complet al meciurilor

Oliver Bierhoff a evoluat, de-a lungul carierei, la Udinese, Milan, AS Monaco sau Chievo, cea mai titrată formație pentru care a jucat fiind, evident, AC Milan, câștigătoare de 7 ori a Ligii Campionilor.

Dacă la EURO 1996, pe care l-au organizat, englezii au fost eliminați în semifinale, după lovituri de departajare, tocmai de nemți, acum au o nouă șansă foarte bună de a câștiga EURO 2020 în fața propriilor suporteri. Anglia pleacă mare favorită în semifinala EURO 2020 contra Danemarcei, din reprezentativa Albionului făcând parte nume mari precum Harry Kane, atacantul lui Tottenham Hotspur sau Raheem Sterling, mijlocașul lui Manchester City.

Englezii i-au învins în sferturi, cu 2-0, chiar pe nemți, prin golurile marcate de Sterling și Kane, cei mai valoroși jucători ai Albionului.

Finala Campionatului European 2021: Italia își așteaptă cealaltă finalistă

Danemarca este cea mai improbabilă semifinalistă de la EURO 2020. Danezii au trecut prin momente cumplite în primul joc de la EURO 2020, cel contra Finlandei, atunci când cel mai bun jucător al lor, Christian Eriksen, a suferit un infarct chiar pe teren.

Eriksen a fost resuscitat și transportat ulterior de urgență la spital. Din fericire medicii i-au salvat viața cunoscutului jucător al lui Inter Milano.

Momentele dramatice de după infarctul lui Eriksen par să fi creat o emulație în rândul jucătorilor danezi, care dau impresia că joacă și pentru colegul lor, care a trecut cu brio prin cea mai mare cumpănă a vieții.

Cu jucători valoroși ca Joakim Maehle, ce evoluează la Atalanta sau atacantul Kasper Dolberg, care în trecut a fost la Ajax, Danemarca a reușit să se califice in-extremis din grupe, cu o victorie cu 4-1 împotriva Rusiei. În primele două meciuri danezii pierdurseră cu Finlanda (0-1) și Belgia (0-2).

Povestea Danemarcei, care ajunge în semifinalele EURO 2020 după ce cel mai bun jucător al ei suferă un atac de cord pe teren, pare să fie cea mai frumoasă de la Campionatul European de fotbal din acest an.

Dacă danezii au puterea să cucerească din nou EURO, așa cum au făcut în 1992, rămâne de văzut. Momentan, în fața Angliei, pleacă cu șansa a doua. Și în 1992 povestea Danemarcei a fost una uimitoare. Danemarca nici măcar nu se calificase la EURO, însă războiul din Iugoslavia a dus la descalificarea acelei echipe, iar jucătorii reprezentativei Danemarcei au fost chemați de pe plajă pentru a participa la EURO 1992.

Cu o echipă din care făceau parte jucători mari, precum portarul Peter Schmeichel (câștigător și al Ligii Campionilor în 1999 cu Manchester United), Brian Laudrup sau Henrik Larsen danezii au reușit ceea ce multora li se părea imposibil, să câștige trofeul. În finala EURO 1992 Danemarca a învins Germania cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Jensen (minutul 18) și Vilfort (minutul 78).

Pentru ca danezii să repete această performanță extraordinară și cu totul neașteptată este nevoie să treacă în semifinalele EURO 2020 de Anglia, iar, ulterior, în FINALA EURO 2020 de către Italia, care și-a obținut calificarea în ultimul act de pe Wembley marți seară, învingând Spania.

Citeste si: Anglia- Danemarca, analiza celei de a doua semifinale EURO 2020

 

 

Taguri: