Săptămâna aceasta, Finlanda a devenit cel mai nou stat NATO, iar Rusia a ieșit, deja, la atac, în stilul caracteristic, aducând în discuție armele nucleare.
Finlanda a intrat în NATO, iar Rusia o vede ca pe o „țintă nucleară legitimă”
Finlanda și-a dorit să adere cât mai repede la NATO, deoarece temerile legate de o nouă invazie a Rusiei au crescut, luând în calcul ceea ce a decis să facă în privința Ucrainei.
Rusia nu a stat cu mâinile în sân și a trecut, din nou, la amenințări. După ce a amenințat că aderarea Finlandei la NATO va veni cu consecințe dure, după ce Helsinki a devenit cel mai nou membru, Rusia a venit cu noi amenințări, nucleare de data aceasta.
Vladislav Șurîghin, expert militar rus, a anunțat că Finlanda este, acum, „țintă nucleară legitimă”, potrivit EFE.
„Pentru noi, principala ameninţare constă în faptul că de acum pe teritoriul Finlandei ar putea fi desfăşurate arme nucleare”, a spus acesta, în cadrul unei intervenții la postul de radio Govorit Moskva.
Citește și: Atac cu rachete în nordul Israelului! Au sunat alarmele de război
Mai mult decât atât, acesta a mai precizat că, în urma aderării care abia a avut loc, mai multe arme „tactice și nucleare” ale NATO se apropie din ce în ce mai mult de granițele cu Rusia.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Rusia consideră armele NATO o reală amenințare
Vladislav Șurîghin a mai precizat că armele NATO de pe teritoriul Finlandei pot foarte ușor să distrugă zone importante din Rusia. „Este o ameninţare gravă, căci o rachetă tactică care zboară la 400-500 de kilometri dinspre Finlanda ar putea acoperi întreg Sankt-Petersburgul şi zona adiacentă. Începând cu 4 aprilie, Finlanda a devenit o țintă nucleară legitimă”.
De asemenea, expertul militar rus a mai precizat că, acum că NATO este și mai aproape de Rusia, trebuie să se consolideze apărarea antiaeriană a Moscovei.
Prima dată, pe data de 4 aprilie, drapelul Finlandei a fost arborat la sediul NATO din Bruxelles, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte Sauli Niniisto, președintele Finlandei, și Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.
Citește și: Liban a lansat zeci de rachete spre Israel. Șase dintre ele au căzut pe teritoriul țării
„Timp de aproape 75 de ani, această măreaţă alianţă a apărat naţiunile noastre şi continuă să o facă şi în prezent. Dar războiul s-a întors în Europa şi Finlanda a decis să se alăture NATO şi să facă parte din cea mai de succes alianţă.
Era nealinierii militare din istoria noastră se încheie. O nouă eră a început”, a precizat Jens Stoltenberg, în ziua aderării Finlandei.